РИОСВ-Бургас: 1205 кв. м дюни са унищожени на къмпинг „Смокиня“

Военен самолет падна в Гърция

Андрей Ковачев: Младите поколения на Европа да получат паметта за XX век, за не бъдат лесна жертва на дезинформационни кампании

Министър Димов ще се съобрази с днешното решение на ВАС за отмяна на промените в действащия план на НП „Пирин“

Кейн аут за 2 месеца, бранител в ареста

Увеличават учителските заплати с 20% в Бургас

Шефът на „Гранична полиция“: Въвод не е правен на либийския танкер „Бадр“

Григор: Не очаквах толкова българи по трибуните

Пожар пламна зад двете болници в Благоевград Огънят тръгнал от неизползваеми цистерни за гориво

Министър Маринов: Полицаите се намесват при престъпност, не я определям по етнически принцип

Задържаха 63-годишна жена, убила 73-годишния си съпруг след скандал в село Труд Опитала да прикрие следите за престъплението и отишла на работа

Самоубийствена атака в Манбидж, отговорност пое ИДИЛ Загинали са американски военен и други 14 души

Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Върнаха обвинението за убития от командос полицай заради жена

Забравеният Атанас Пацев

Нормална изненада

Бивш затворник убил момиче. Каква изненада! Той би трябвало в затвора да е превъзпитан и да знае, че всяко престъпление се наказва. Ако не е превъзпитан, би трябвало да е наблюдаван, за да не извърши престъпление пак. Ако не е наблюдаван, би трябвало да е зает, защото кварталният полицай е проверил и докладвал, че той отдавна си вади хляба с честна работа.

Би трябвало, обаче не е станало. Малшанс, както би казал вътрешният министър Радев. А предвид статистиката, че е у нас всеки трети затворник е рецидивист – извършил две, три или повече злодеяния, след като си е излежал наказанието – убийството би могло да се нарече и другояче: нормална изненада.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Така е защото няма кумулативност на наказанието и увеличение при рецидив и трети и повече пъти. Пример: Някой си крадил 20 пъти и на 21-вия го хванали. Съдът разглежда всяко едно престъпление и за най-тежкото присъжда 1г. У нас ще лежи 1г.(най дългото), а в други страни ще му сумират всички престъпления и ще лежи 15г. напр. Ще работи и ще излезе след 8м. Ако за рецидив му се дава 3 пъти повече, а за трети път още по 3 ще се замисли. Освен всичко наистина лежат, а не работят тежък труд.

    1. Така е, защото сме демокрация, а за демокрацията престъпниците са най важния капитал, по който се мери демократичността…
      Всеки развит ес демократ ще ти го каже.

  2. При толерастката димукрациъ да му мисли демоса, това е изненадващата нормалност за евроатланиците по нашия край. ЩастлиФтеца плевню обаче не е изненадващ ненормалник.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.