Нощни грабители на баба пориха възглавници

Двама рецидивисти нахлуха в дома на 91-годишна жена в шуменското село Имренчево, тършуваха, пориха възглавници и дюшези, за да намерят спестяванията й и си тръгнаха с плячка 190 лв.

Нападението се разиграло към 02 часа след полунощ във вторник, а часове по-късно криминалисти успели да задържат Кънчо С./33г./ и Евгени Й./24г./ от съседния град Велики Преслав, съобщават от шуменската полиция. И двамата са привлечени като обвиняеми за грабеж и ще бъде искан постоянен арест, оповести Апелативна прокуратура-Варна.

Апашите първо пили заедно, после Евгени се сетил за възрастната жена и предложил да я ограбят. Строшили стъкло на входната врата, жената се разбудила и изпаднала в шок като зърнала в тъмното двамата нападатели. Те си светели с мобилен телефон, крещели да дава парите, впуснали се да я душат, удряли я с възглавница по главата.

Вдовицата обяснявала, че няма пари, защото била купила дърва за зимата. В близкия бюфет открили портфейла й с 40 лв. Гневни започнали да порят дюшек, за да търсят пари, посегнали и на декоративни възглавнички. В едната открили зашити 3 банкноти по 50 лв. Ровили и в мазето, но не намерили нищо за вземане и избягали.

Чак към 6 часа сутринта уплашената баба Калина се обадила на кмета на селото, а той веднага съобщил в полицията. Жената била убедена, че единия от нападателите е Кънчо, който и друг път е обирал къщи в селото, познала го по гласа, но в тъмното той отрекъл.

Двамата грабители били арестувани, Кънчо е разпитан пред съдия в Окръжен съд-Шумен, където направил пълни самопризнания. Приятелят му се оправдавал, че не помни нищо след изпития алкохол. Парите на жената са открити.

Кънчо е автор на 10 кражби, вземал от мед и ракия до пари. Осъждан е многократно. Евгени има три присъди, известен е с два палежа и дори причиняване на смърт на котка. Работата по случая продължава, назначени са експертизи, съобщават от шуменската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България