Нощни полицейски патрули в сливенските села

Нощни полицейски патрули ще има в сливенските села, съобщиха от ОД на МВР в Сливен. Това се налага по молба на кметовете на малките населени места, както и заради добрите резултати от досегашната работа на областната дирекция с нощните патрули в селските райони. От няколко години такива патрули осигурява участък "Петолъчката", който обхваща 12 села. От началото на годината полицейско присъствие в нощните часове, в 32 населени места, извършва и участък "Запад". Анализът показва, че престъпленията намаляват, като в същото време се увеличава разкриваемостта, допълниха от дирекцията.

На среща с кметовете директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков е поел ангажимент да бъдат създадени и мобилни групи с представители на  охранителна, криминална и икономическа полиция, за да бъде засилено наблюдението и контрола в селата, както и за регулярни срещи с местните управници по конкретни проблеми. Очакванията са, че действието на мобилните групи ще има сериозен превантивен ефект, подобно на нощните патрули.

Община Сливен е най-голямата  в страната, с 44 населени места. Подобни мерки за противодействие на престъпността ще бъдат въведени в останалите три общини от Сливенска област - Котел, Твърдица и Нова Загора, след срещи на ст.комисар Величков и екипът му с кметовете и кметските наместници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България