Двама души са задържани за стрелбата срещу посолството на САЩ в Анкара

Гърция посреща августовското пълнолуние с концерти и отворени музеи

Магнити бури ни мъчат днес и утре Пикът им ще е до обяд, сочат прогнозите

Трима са ранени след стрелба пред метростанция в Лондон

Тайван скъса отношенията с Ел Салвадор

Тръмп: Никакви отстъпки за Турция

Времето ще е слънчево с превалявания на отделни места

На 21 август 2018 да почерпят

Валери Божинов разцепи Враца

Русия показа „изтребител на дронове“ Деривация-ПВО ще може да сваля както дронове, така и ракети

“Левски“ избира между естонец и наш национал

Инженерът, проектирал моста „Моранди“, сам предупредил за агресивна корозия

„Олимпик“ пали застрахователна война с Кипър Няма яснота кой ще изплати парите в България

Катастрофа с 3 коли стана на магистрала „Тракия” В болница е 29-годишна пътничка

Имаме ли право на допълнителен платен отпуск?

НСОРБ настоява за незабавно размразяване на националната програма за енергийна ефективност

Изображение: Община Велико Търново

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов обяви, че НСОРБ настоява за незабавно размразяване на националната програма за енергийна ефективност. По думите на Панов много от общините вече имат подписани договори, чието изпълнение може да бъде затруднено.

Даниел Панов и УС на Сдружението дадоха пресконференция по повод 30-о Общо събрание на неправителствената организация. От НСОРБ искат спешна среща с министъра на регионалното развитие в служебния кабинет относно програмата за саниране.

От Сдружението ще настояват за обсъждане на трудностите за 22 общини по програмата „Региони в растеж“, в частта за образователна инфраструктура. В момента тези общини не могат да подпишат договори, тъй като е необходимо наддоговаряне на финансовия ресурс.

НСОРБ отчете като успех постигнатата по-добра финансова рамка за общините през 2017 год., като увеличението на средствата за общинската администрация е с 18.7 млн.лв. / 8 на сто/. Има повишение и в останалите трансфери – за капиталови разходи – с 12 млн.лв. /8.4 на сто/, за зимно поддържане и снегопочистване – с 2.1 млн.лв. /7.5 на сто/, за обща субсидия за делегираните от държавата дейности – с 200 млн.лв. и за обща изравнителна субсидия – с 5 млн.лв.

От НСОРБ ще искат от бъдещите депутати да работят за ускоряването на децентрализацията, което включва нов закон за местните данъци и такси, разширяване на местните приходоизточници и въвеждане на новата методика за определяне на размера на такса „Битови отпадъци“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.