Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

ГДБОП разби банда „ливанска пералня” (обзор) Босът Ахмад Шараф и пет от мулетата му са обвинени за пране пари

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 6 декември 2019

Арестуваха сина на Миню Стайков в брониран джип с телохранители (обзор) Гешев: По трудния начин ще разберат, че не живеем във времето на мутрите

Партийната субсидия става 8 лева на глас Предложението беше на БСП, наложиха го от "Обединени патриоти"

НСОРБ настоява за незабавно размразяване на националната програма за енергийна ефективност

Кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов обяви, че НСОРБ настоява за незабавно размразяване на националната програма за енергийна ефективност. По думите на Панов много от общините вече имат подписани договори, чието изпълнение може да бъде затруднено.

Даниел Панов и УС на Сдружението дадоха пресконференция по повод 30-о Общо събрание на неправителствената организация. От НСОРБ искат спешна среща с министъра на регионалното развитие в служебния кабинет относно програмата за саниране.

От Сдружението ще настояват за обсъждане на трудностите за 22 общини по програмата „Региони в растеж“, в частта за образователна инфраструктура. В момента тези общини не могат да подпишат договори, тъй като е необходимо наддоговаряне на финансовия ресурс.

НСОРБ отчете като успех постигнатата по-добра финансова рамка за общините през 2017 год., като увеличението на средствата за общинската администрация е с 18.7 млн.лв. / 8 на сто/. Има повишение и в останалите трансфери – за капиталови разходи – с 12 млн.лв. /8.4 на сто/, за зимно поддържане и снегопочистване – с 2.1 млн.лв. /7.5 на сто/, за обща субсидия за делегираните от държавата дейности – с 200 млн.лв. и за обща изравнителна субсидия – с 5 млн.лв.

От НСОРБ ще искат от бъдещите депутати да работят за ускоряването на децентрализацията, което включва нов закон за местните данъци и такси, разширяване на местните приходоизточници и въвеждане на новата методика за определяне на размера на такса „Битови отпадъци“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.