Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Кадър от БТВ

14-годишното момче, което вчера вечерта беше ударено от кола на НСО в София, е стабилизирано. То е в съзнание, контактно е и диша самостоятелно. Това съобщиха на брифинг в УМБАЛ "Св. Анна", където е настанено детето.

Инцидентът стана към 20 ч. на кръстовището на бул. "Драган Цанков". Пострадалото момче е в тежко състояние, с опасност за живота.

По-тежка е лицево-челюстната травма – с избити зъби и счупен нос. Подлежи на оперативна интервенция. Има счупена предмишница, която също ще бъде оперирана. Детето има гръдна и коремна травма, които за в момента са за наблюдение, защото този тип травми могат да доведат до усложнения.

Късно снощи от НСО изпратиха официално становище за инцидента. В него се казва, че вече е в ход досъдебно производство и че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

В болницата е настанено и 14-годишно момиче, което е пострадало при друга катастрофа, в района на зала Арена Армеец. То е с черепно-мозъчна травма, мозъчна контузия, без пряка опасност за живота.

Коментари

Задължително поле