НСО каза при какви условия може да пази първата дама

Снимка: Архив

Националната служба за охрана пази първата дама Десислава Радева поради „наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността“ й. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на службата по повод медийни публикации, че съпругата на президента ползва държавна охрана.

В същото време от НСО обясняват, че не могат да коментират публикации, нито да разгласяват информация за предоставена охрана (субекти на застрашеност, степен на застрашеност, вид, обхват и времетраене на охраната, изменение или прекратяване на охраната), тъй като тя представлява държавна тайна.

„На членовете на семействата на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана (президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя) може да се осигури охрана (на основание чл. 22, ал. 1, т. 3 от ЗНСО), с което се констатира наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице или рискове от извършване на посегателства срещу личността му, включително актове на тероризъм“, припомнят от службата.

„Фактическите основания, степента на застрашеност, както и видове охрана, определени на конкретни лица, са елементи от решението на комисията по чл. 23 от ЗНСО. Решенията на комисията представляват класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията, съгласно чл. 28, ал. 2 от ППЗНСО във връзка с чл. 28 от ЗЗКИ“, се казва в съобщението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Боже,пази сляпо да прогледне,това е г-жа Радева от .август 2016 г.и се е омъжила за да я пази НСО,но от кого??????

  2. Всички нормални хора трябва да се пазят – идиоти като вас – колкото щеш . Значи НСО може да пази мутрата Боко и кучката му , но не трябва да пази президентшата ?

  3. Едва ли злобарите срещу Президента Плевнелиев ще СПОМЕНАТ какви икономии е направил на своя народ този човек!Но ….честността и достойнството в нашатаБълХария не са познати като ……..явление

    1. Единственото добро дело, което направи Росен пе****са е че се разкара най-накрая.

  4. Ако президентът си е на място ВЕДНАГА да свали тази охрана -веднага да УВОЛНИ шефът на НСО и да върне парите изразходвани до сега за охраната на ЖЕНА МУ . Убедена съм това няма да стане . Затова смейте се хора – яжте хляб и сол и ДИЙ – ДИЙ воле ДИЙ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.