Нулева година за събитийния туризъм

Застрашен е хлябът на 3000 души у нас

Нулева година очаква събитийния туризъм, от който препитанието си у нас изкарват 3000 души и техните семейства. Това алармираха от Българското конгресно бюро. Фирмите посрещат откази и пренасрочване на 100% от събитията, планирани до 30.06.2020. Част от провите се събитията се отлагат за следващата година, което прави 2020 нулева година за бранша, се казва в декларацията на фирмите от сектора, внесена в Министерски съвет.

Голяма част от международните събития са направо отложени за следващата година. От бизнеса алармираха да бъдат включени в списъка на компаниите, които могат да се възползват от държавната помощ за запазване на наетите служители. От Конгресното бюро подчертават, че работещите в компаниите им са със специфична квалификация, в която бизнесът е инвестирал с години, а изпращането им на борсата означава да загубят най-ценния си ресурс. Това би нанесло огромни щети на сектора и след края на пандемията, категорични са от бизнеса.

Според международната асоциация за изложбена индустрия в резултат на глобалната пандемия през тази година няма да бъдат сключени договори за провеждане на събития в размер на 134 млрд. евро в света.

Коментари

Задължително поле