Нумерологията говори за "Барса" и "Борусия"

"Барселона" и "Борусия" (Дортмунд) неочаквано загубиха първите 1/8-финали в Шампионската лига - 0:4 от "Пари Сен Жермен" и 0:1 "Бенфика". Статистиките и цифрите на турнира обаче говорят в тяхна полза за реваншите.

Тимът сна "Барса" е продължвал в 9 от последните си 9 осминафинала, което е най-дългата серия на турнира. За последно каталунците се провалиха през 2007-а срещу "Ливърпул". Единственият път, когато ПСЖ отстранява "Барса", е на четвъртфинал през 1995 г. След това испанците си връщат през 2013 и 2015-а. Загубата с 0:4 е най-голямото поражение за "Барса" в Шампионската лига - толкова падна и от "Байерн" на полуфинал през 2013 г. Бразилецът Неймар има 5 гола срещу ПСЖ, превърнал се в любимия му съперник. Само този сезон нападателят вече има и 7 асисенции.

"Борусия" (Дортмунд) също гледа нумерологията. "Бенфика" загуби всички 9 гостувания в Германия в евротурнирите, в които получи 26 гола. Поражението на "жълто-черните" в Лисабон бе първо за сезона в Шампионската лига. Големият длъжник на "Борусия" е Пиер-Емерик Обамеянг. В първия мач габонската звезда изпусна дузпа и 3 положения сам срещу вратаря. Той още чака и първия си гол в елиминациите на турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят