Нургюл Йешилчай се възхищава от Кьосем султан

Актрисата забъркана в нова любовна афера

Преди време Нургюл Йешилчай даде интервю за турското издание на «Posta» по повод участието си в сериала "Великолепният век: Кьосем ". Както е известно, тя поема главната роля от Берен Саат, която игра Кьосем като млада, а Нургюл - влиза в образа на султанката в по-зрялата й възраст.

"Много съм горда да бъда част от този мащабен проект. Сериалът "Великолепният век: Кьосем султан" вече се излъчва в повече от 80 страни на 5 континента. Половин година живех живота на великата султанка, която в по-голямата част от живота си е една независима и силна личност. От една страна, тя е невероятно амбициозна и желязна жена, която отстоява себе си, но от друга - тя защитава безрезервно и своя народ", казва Нургюл Йешилчай и признава, че тя самата не е толкова силна и разумна.

"Ние сме свикнали с факта, че мъжете контролират историческия ход в света, но Кьосем е по-скоро едно изключение. Тя доказва, че в живота ролята на жените не се изчерпва само с това да раждат деца", споделя актрисата.

Тя подчертава, че в днешно време, жените могат сами да се осигуряват финансово и да отглеждат децата си , но е по-добре да имат партньор до себе си, за да бъде животът им по-хармоничен. Лично тя можела да бъде привлечена само от мъж, с който да се чувства защитена и щастлива.

На въпроса как ще коментира твърдението: "Истинската любов се случва само веднъж в живота", Нургюл отговаря, че не вярва в това клише: "Лично аз съм била силно влюбена 8 пъти в живота си", признава актрисата.

Нургюл Йешилчай е сред безспорните любимки на зрителите. Тя е получила многобройни и престижни награди на различни форуми и е определена за "Най-добра актриса на годината" на 12-ия Международен филмов фестивал в Адана.

Нургюл Йешилчай осъзнава, че е хубава, но както твърди, красив е този човек, който живее в мир и хармония със себе си и с цялата планета.

Извън снимачната площадка - в ежедневието - тя се носи семпло - с малко аркансил на миглите и блясък на устните. Обича да експериментира с външния си вид. "Ако видите някоя дама с много къса прическа, и ви харесва, не се страхувайте, рискувайте. Може би това е нещото, което и на вас ви е нужно, за да се почувствате добре. Правете каквото ви се иска. Казано е, че красотата ще спаси света, и съм напълно съгласна с това. Не се лишавате от удоволствието да бъдете красива!", казва актрисата.

За да поддържа кожата на лицето си чиста и свежа, всяка сутрин Нургюл използва тоник с розова вода, а веднъж седмично ходи на козметик.

Полага грижи и за красивата си коса: "Мия я с мед. Смесвам шампоана си с мед в съотношение 1/10. Това прави косата по-здрава, силна, лъскава и гъста", издава тайната за гъстата си грива актрисата.

Всяка сутрин, половин час преди закуска, пие две чаши вода. "Това е своеобразен вътрешен душ за тялото", съветва Нургюл Йешилчай.

Актрисата била непокорна тийнейджърка

Актрисата е родена в Афион на 26 март 1976 година. "Родителите ми бяха строги с мен, когато бях дете. Не зная дали това е положително, защото в юношеска възраст, когато се сформира личността на всяко дете, често ме наказваха. Затова бях доста непокорна като тийнейджърка. Бях "черната овца" в семейството, не ми позволяваха много неща, имах строг график, включващ уроци по танци, рисуване и музика. Но по-късно, когато станах актриса, разбрах колко важно е било да се занимавам с танци, рисуване и музика. Имах предимство пред другите и бях истински благодарна на родителите си за това", споделя Нургюл.

Завършва средно образование в Измир. През 2001 година се дипломира в Анадолския университет – катедра Театър. А през 2004 година сключва брак с Джем Йозер, с когото имат един син – Осман Неджат. През 2010 година Нургюл и Джем се развеждат.

Актрисата твърди, че с бившия си съпруг са се разделили като цивилизовани хора и поддържат нормални отношения. "Двамата имаме нещо общо за цял живот – Осман", казва Нургюл.

Според нея е твърде рано да вещае бъдещето на сина си. " Осман е твърде малък, за да се ориентира към нещо конкретно. Но е уникално чувствителен и това ме навежда на мисълта, че ще избере изкуството за своя професия", споделя Нургюл.

В началото на май актрисата бе засечена от папараци да вечеря в японски ресторант известния режисьор Найти Коджабай, което провокира тиражирането на новината, че Нургюл Йешилчай има нова сърдечна връзка.

Коментари

Задължително поле