Няколко акта на “демократа” Зеленски, които да накарат хората с украински флагове на профилите да се замислят кого всъщност подкрепят

Володимир Зеленски

Няколко акта на “демократа” Зеленски, които да накарат хората с украински флагове на профилите да се замислят кого всъщност подкрепят:

- Зеленски забрани с указ две парламентарно представени партии - втората по сила "Опозиционна платформа (44 депутата) и Опозиционен блок (6 депутата). Причината е, че били антилиберални, проруски и евроскептични.

- Украинските служби арестуваха и държат в ареста главния редактор на независимото онлайн издание “Таймер” - Юрий Ткачов. Една от последните публикации на Ткачов е за наличието на украински мини в Черно море, застрашаващи корабоплаването и туристическия сезон във всички черноморски страни. 

- Зеленски нареди с указ петте информационни телевизии в Украйна да се слеят в „единна информационна платформа за стратегическа комуникация”, предавайки еднакви новини 24 часа в денонощие. 

- През 2021 г. Зеленски забрани 3 телевизионни канала и блокира достъпа до един от водещите новинарски сайтове „Страна“. Международната и Европейската федерация на журналистите (IFJ и EFJ) осъдиха остро налаганата в Украйна цензура.

- Зеленски назначи за ръководител на регионалната администрация в Одеса Максим Марченко, бивш командир на доброволческия батальон „Айдар“. Това формирование е обвинявано от Амнести интернешънъл във военни престъпления по време на военните действия в Донбас през 2014 г.

- Зеленски в продължение на почти 3 години откакто е президент, не е изрекъл и думичка, с която да се опита да утеши близките на убитите от неонацисти над 14000 мирни граждани в Донбас.

В последните месеци преди да започне военния конфликт в Украйна, много социологически проучвания показваха, че „Опозиционна платформа – За живот” излиза на първо място сред предпочитанията на избирателите, докато партията на Зеленски „Слуга на народа” се бе сринала на четвърто място.

Някак шизофренично ми изглежда да говориш за евроценности, демокрация и свобода на словото, и в същото време да подкрепяш режим, забраняващ опозиционни партии и медии, и режим който арестува инакомислещи журналисти. Неслучайно Международната и Европейската федерации на журналистите (IFJ и EFJ) осъдиха остро налаганата в Украйна цензура.

Сложете си български знамена.

https://www.facebook.com/stanislav.nedkov.9/posts/5283421948343654
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари