Няма бедстващи хора в Смолянско

Обстановката в района усложнена заради обилния снеговалеж

"Няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода", каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов във връзка с усложнената зимна обстановка в Смолянско заради падналия обилен тежък сняг, съобщи МВР. Перфектна организация сме предприели с колегите от полицията, аварийните екипи и представителите на местната власт в съвместните усилия за максимално оказване на помощ на населението, допълни Николов

Мобилизирани са екипи на пожарната за своевременно отстраняване на паднали дървета от пътищата и разчистването за снегопочистване, като движението се спира частично за улесняване на работата на екипите, основно по пътя към Пампорова и прохода Превала.

Проходът Папаз Чаир в област е Благоевград е затворен за МПС над 12 тона, както и пътят Гоце- Делчев – Катунци. В област Благоевград обстановката постепенно се нармализира.

Овладяна е обстановката в района на стария път към прохода Витиня, където сутринта се наложи спиране на движението на тежките автомобили за снегопочистване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България