Няма да закриват до края на сезона пожарните служби в Боровец и Пампорово

Снимка: Samokov365

Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закривани до края на зимния сезон. Това обещаха властите след среща на премиера Бойко Борисов, ръководството на МВР и кметовете на Чепеларе и Самоков, предаде БНР.

Ще се направят и промени в закона за по-добра работа на службите, посочи финансовият министър Владислав Горанов. "В следващите няколко месеца, поне в рамките на сезона, всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на територията на тези зимни курорти, които коментирахме, ще бъдат осигурени и ще се даде възможност за нормално провеждане на зимния сезон. Предстоят законодателни промени, които ще помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната", каза Горанов.

Въпросът ще бъде обсъждан и след завръщането на вътрешния министър Валентин Радев от САЩ.

Жителите на Самоковско и селата около Пампорово, както и представители на местния бизнес, протестираха няколко пъти досега заради намерението да бъдат закрити пожарните служби в тези райони. По-рано днес, протест затвори отново пътя за Смолян край Пампорово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България