На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Няма да затварят около „Александър Невски” за ремонта

Главният архитект на София Здравко Здравков

Промени в проекта за реконструкцията на “Зона 4”

Няма да затварят цялата зона около храм-паметника “Александър Невски” в София, докато тече ремонта там. Изискването реконструкцията ще се направи на етапи е залегнало в поискани от главния архитект на столицата Здравко Здравков промени в проекта. Тези препоръки се въвеждат чрез обществена поръчка на Столичната община. Победителите в конкурса от архитектурно студио А.Д.А трябва да променят според нови изисквания проекта си за ремонт на Зона 4, в която влиза пл. “Александър Невски”, булевардите “Цар Освободител”, “Васил Левски” и прилежащите улици. Това става ясно от обществената поръчка на Столичната община.

На пл. “Ал. Невски” трябва да бъдат поставени и самопочистващи се тоалетни. Изискват се подземни контейнери за отпадъци и подмяна на уличното осветление. “Да се прецизират детайлите на всички тротоарни настилки по отношение дебелината на основните пластове, правилно обозначаване на материалите в пътните конструкции, както и стандартите, на които трябва да отговарят”, е посочено в поръчката.

За реконструкцията на бул. “Цар Освободител” трябва да се уточнят местата и необходимите количества жълт керамичен паваж за репариране на настилката спрямо състоянието към момента. Също така да се даде детайл за повдигнатата паважна настилка при кръговото кръстовище на булеварда, като се има предвид наличието на трамвайни релси.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.