САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Тръмп: Няма риск икономиката в САЩ да изпадне в рецесия

Airbnb събуди търсенето на жилища в Гърция 67 евро за нощувка в Атина

Версия: Жертвите от Негован убити от родственик, той не ги търси (обзор) Все още загиналите не са идентифицирани

Путин пристигна на посещение във Франция

Хора от Израел и Кувейт купуват имоти в Банско Интерес има от руснаци и британци

Словашката прокуратура: Бивш военен е убиецът на журналиста Ян Куциак и годеницата му

Траурно бдение в Сливен почете паметта на Криси и поиска най-строго наказание за убиеца й

НАП продава къмпинг край морето за 405 хил. лева Цената е намалена наполовина

Кола се е обърна по таван край Благоевград, шофьорът е с леки травми

Борис Джонсън призовава Германия и Франция да направят компромис за Брекзит

Правим руско-американо-българска АЕЦ Изтече срокът за подаване на заявления

Няма да увеличават данъците в Павликени

Запазват се размерите на всички местни данъци в Община Павликени на нивото от 2016 г.Планирано е минимално увеличение на размера на таксата за битови отпадъци, което е свързано с пускането в експлоатация на регионалното депо за битови отпадъци в село Санадиново и разходите по транспорта и обработката на отпадъците.

Бюджетът на Община Павликени за 2017 г. е в размер на 15 943 290 лв. Очакваните вложения по капиталова програма на общината от собствени бюджетни средства, целева субсидия за капиталови разходи и европейски фондове са в размер на 12 110 000 лв.

Финансовият план на община Павликени за следващата бюджетна година беше приет на редовната януарска сесия на Общински съвет-Павликени.

Проектът на „Бюджет 2017” е съобразен с икономическите тенденции и рамката, установена със Закона за държавния бюджет за 2017 г., приетите от Общински съвет – Павликени наредби и тенденцията в развитието на собствените приходи.

Разработването на приходната част на проекто-бюджета за 2017 г., е обвързано с анализ на местните приходи от последните три-четири години. „В разходната част се постарахме да отразим предложенията, постъпили от кметовете на населени места, и второстепенните разпоредители с бюджет“, обясни по време на сесията кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов.

Държавните субсидии за общината са увеличени с 1 091 631 лв. или 11,83 %, спрямо 2016 г. Този ръст е обвързан преди всичко с обезпечаване на промяната в размера на минималната работна заплата от 420 на 460 лв. и увеличените разходи за работни заплати във функция „Образование”.
Общата изравнителна субсидия за общински дейности за 2017 г. е 1 549 100лв.

Средствата за зимно поддържане са 108 400 лв. Целевата субсидия за капиталови разходи, в т.ч. и за ремонт на пътища, е завишена с 60 100 лв.

Община Павликени ще продължи и през 2017 г. всяка от социалните програми, стартирали през изминалите години.

„Опитът, който имаме от последните две години с програма „Ин витро“ и с програмите за местни и граждански инициативи, показва положителни резултати и затова сме планирали средства за тях и през новата година“, обясни градоначалникът. Той подчерта, че Община Павликени ще продължи да дофинансира средствата за работна заплата в детската ясла и детските градини, като за 2017 г. в бюджета са предвидени средства в размер на 118 000 лв. За издръжка на детските заведения са планирани 361 000 лв.

Предвидените средства за дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училищата и за издръжка на ученическите столове са почти 82 000 лв. За основен ремонт и придобиване на дълготрайни активи в системата на образованието от собствени бюджетни средства са предвидени 172 000 лв.

„При съставянето на списъка за капиталовата програма за 2017 г. се опитахме да включим всички обекти, които имат приоритетно значение за населените места на общината“, каза още инж.Манолов. И през следващата година Общината ще работи активно за разработване на проектни предложения и кандидатстване по програми от новия програмен период за усвояване на средства от Европейски фондове.

„В проекта на „Бюджет 2017“ сме се постарали да се справим с предизвикателството да отговорим на вашите очаквания, да направим най – доброто във всички сектори на местното управление, да подготвим и изпълняваме бюджет, спазвайки приоритетите и изискванията на местната общност. В проекта за „Бюджет 2017” си поставяме отговорни, но реално изпълними цели и считам, че с обединените усилия на общинския съвет, администрацията и гражданите на общината ще ги реализираме успешно“, обобщи кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.