Няма да хвърля страната в хаос (обзор)

Партньорите в управлението и партията, която го подкрепя - ПФ, се разбраха да отпадне ограничението за секции в страните от ЕС

Всички много добре знаем, че при този парламент, при тези политически партии е много трудно да се намери консенсус и да се направи правителство. Ще хвърлим страната в хаос. Затова подкрепихме предложенията на Реформаторския блок и на Патриотичния фронт. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов след близо двучасовата среща с коалиционните партньори от РБ и ПФ в Народното събрание. В парламента той се появи по настояване на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов. На срещата присъстваха и министрите на вътрешните работи, на отбраната и на здравеопазването Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Петър Москов.

При закрити врати партньорите в управлението и партията, която го подкрепя - ПФ, се разбраха да отпадне ограничението за разкриване на избирателни секции за страните членки на Европейския съюз, но в държавите извън ЕС таванът да остане 35.

Предложението било направено от РБ. „Заради стабилността на правителството решихме да направим компромис. Мисля, че сега с ограничение на секциите за страните от ЕС даваме възможност да се разкрие повече от една секция там, където има опашки“, каза още Борисов.

Преди срещата патриотите предупредиха, че ако ограничението отпадне и за страните извън Европа, те ще оттеглят подкрепата си за правителството. Подчертаха, че не желаят да се разкриват голям брой секции в Турция.

След срещата Борисов подчерта, че при липса на консенсус между партньорите щяло да се стигне до преформатиране на правителството, но това не се случило.

„Не виждаме основания за каквито и да било промени във взаимоотношенията в парламента, от една страна, и в правителството, от друга страна“, заяви и съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Коментари

Задължително поле