Няма живот след пожара

Къщата е развалина след пожара.

Две деца на 14 и 18 останаха без дом, къщата им изгоря до основи

В огъня на пепел станаха всички животни и любимото магаре на дядо им - Мая

Къщата на бай Тодор Танков от китното северозападно селце Камено поле изгоря до основи след късо съединение на стара инсталация. В огъня на пепел станаха любимото му магаре Мая и всички кокошки, които носеха яйца на бедното семейство.
Най-голяма е мъката за двете клети внучета Светлин и Тодор, които по неволя се отглеждат от баба и дядо. Момчетата са на 14 и 18 и живеят с пенсионерите, защото майка им не е добре със здравето и не може да се грижи пълноценно за тях.

Бай Тодор с любимото си магаре Мая, което изгоря в пожара.

“Миналата седмица къщата пламна. Баща ми се опита да потуши дима с маркуч, но точно в този момент имаше авария и от него не потече и капка вода. Докато дойде пожарната от град Роман през село Кунино - всичко беше приключило по възможно най-лошия сценарии”, разказа със сълзи в очите пред “Труд news” лелята на момчетата Йорданка Танкова.

Жената не крие, че се притеснява за децата и със свито сърце моли за помощ. Учениците вече нямат никакви дрехи и обувки - цялата им покъщнина е изгоряла. Храна, строителни материали и всичко от първа необходимост ще е добре дошло за тях.
Момчетата носят 42 и 38 номер обувки, а дрехи в размер М и Л ще им влязат в употреба.

Светлин и Тодор се отглеждат от баба и дядо, защото майка им не е добре.

“В момента сме ги настанили в друга къща. Тя е стара и малка, не става за постоянно живеене, но на този етап са там, иначе трябва да спят под открито небе”, ридае Йорданка.

Всеки, който иска да помогне на семейството, може да го направи като се свърже с нея на телефон: 0895878476

Сметката на дядото:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Репортажи