Издирват нападател пребил доктор в Свищов

Снимка: Архив

Пострадалият медик е следствен за причиняване на смърт поради лекарска немарливост

Издирват извършител на нападение и побой на медик в Свищов . Докторът от общинската болница в крайдунавския град бил нападнат и пребит в събота вечерта.

Пострадалият е 52-годишният д-р Иво Караджов, който е специалист вътрешни болести в лечебницата. След саморазправата, лекарят е настанен в отделението по неврология с контузии по лицето, с насинено око и с комоцио. Докторът е с лека телесна повреда и по случая се води досъдебно производство по чл.131 , ал.2 от НК под наблюдението на Районната прокуратура в Свищов.

Кървавият инцидент се разиграл около 19,50 часа, минути преди медикът да застъпи нощна смяна във Вътрешно отделение на болницата.

В злополучната вечер д-р Караджов отивал към работното си място, когато внезапно върху него връхлетял непознат мъж и го ударил с юмрук в лицето. Предполага се, че саморазправата е дело на разгневени близки на пациент.

Известно е, че срещу д-р Караджов се води разследване под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново за причиняване на смърт поради лекарска немарливост на пациент от Свищов. Случаят е от миналото лято, а болният е издъхнал от сърдечна недостатъчност, научи „Труд”.

По повод на разследването срещу него, което се извършва в Окръжната следствена служба в старата столица, той и негови колеги многократно са викани на разпити.

Броени дни преди побоя , неизвестни са нарязали гумите на личния автомобил на медика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България