Няма информация колко религиозни дейци е пратила Турция у нас

Службите не са представяли информация колко служители на турското министерство на религията (Дирекцията по вероизповедания на Турция, Дианет Вакъф - бел.ред.) работят на територията на България. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

Запитан дали службите са представили доклад с актуализирана информация по този въпрос, Борисов отговори, че няма такъв документ.

По думите му е правилно държавата да направи така, че да може да обучава религиозни дейци, както Семинарията обучава български духовници. „Парламентът има много работа да свърши в тази посока, както сме обещали в темата за безопасност да движението по пътищата“, категоричен е Борисов.

На въпрос кои закони ще се променят, така че законовата рамка да не позволява намеса на чужд държави във вътрешните дела, Борисов поясни, че това е работа на парламента. „Те ще коментират Закон за вероизповеданията, Изборен кодекс, Закон за българското гражданство“, каза премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика