Няма кандидат-купувачи за заложения в КТБ „ Интерхотел Велико Търново“

Не се е явил нито един кандидат-купувач за обявения на публична продан емблематичния Интерхотел хотел във Велико Търново. Туристическият обект е обявен на търг от частен съдебен изпълнител по искане на фалиралата Корпоративна търговска банка / КТБ/,а срокът изтече преди броени дни. Цената за комплекса е 17, 7 млн.лв.

Все още не е ясно дали банката ще иска втори търг. Ако се стигне до повторно обявяване на обекта за продан, цената му ще трябва да се намали с 20 % и ще стане около 14,5 млн.лв. Изпратено е съобщение до КТБ,но отговор още няма.

За целия „Интерхотел Велико Търново“ има вписана ипотека в полза на вече фалиралата скандална Корпоративна търговска банка на стойност 10 млн. евро от 2010 г. заедно с възбрана в полза на взискателя. Засега изпълнителен лист обаче има само за 17,7 млн. лв., а оценката на вещи лица и синдици преди пускане на най-големия хотел от времето на социализма на публичен търг била за 23 млн.лв.

Цялата сграда е от 14 506 кв. м. Описани са седемте етажа на хотела заедно с ресторанта и всички помещения в сградата. Бар, сладкарница, спортен център, фризьорски салон, перално, коридори и др. също са обект на търга.Според Търговския регистър от октомври 2015 г. „Интерхотел Велико Търново“ е собственост на акционерното дружество „Интерхотели“ АД и се управлява от съвет на директорите от трима души начело със Стела Иванова. Другите двама са Селим Търнаксъз и Радостин Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България