Най-старият ни морски курорт показва богатствата си в три европейски града

Обраха касата на социален дом в Дряновско Откраднати са голяма сума пари, златни накити и дебитни карти на обитателите

Проф. Иво Петров, Милка Христова и арх. Борислав Игнатов са новите заместник-председатели на СОС

5-годишно дете загина в Русе, след като бе блъснато от камион Шофьорът е избягал и се издирва от полицията

Жена пострада, след като трамвай излезе от релсите си на бул. „Витоша“ (СНИМКИ)

Кола излетя от пътя и се преобърна в нива Катастрофата станала на пътя Михалци-Павликени

Ердоган: Ако ЕС продължи да ни притиска за Кипър, може да прекратим преговорите за членство

Арестуваха габровец, стрелял с незаконен револвер и заплашвал съседите си В дома му са открити нелегални боеприпаси, граната и газов пистолет

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Пътни полицаи усетиха 95 кг. тютюн без бандерол

Ловци и диви свине се сблъскаха в Балкана, паднаха пет жертви

Анджела Pодел – явление в преводаческото изкуство

Урсула фон дер Лайен: Ако не предложим европейска перспектива на Западните Балкани ще отворим вратата за Русия в региона

Фандъкова предлага законови промени с цел борба с презастрояването Владимир Данаилов е поканен за зам.-кмет на София с ресор "Дигитализация"

Андреа разкри защо не участва в клипа на новата си песен

Няма ли закони за Бъчварова?

Полицаите са гневни. Протестират.

На свършване са: пет хиляди напуснаха за две години, на тяхно място не назначават, че нямало пари –  така всеки един работи за трима, а не им плащат редовно извънредния труд. За да узаконят експлоатацията, политическите им началници си написаха Наредба за работното време със задна дата.

Върховен съд я отмени, но Бъчварова и нейният екип му обърна внимание, колкото на падаща снежинка. Като връх на нахалството от екипа рекли на синдикатите: Съдете МВР, като много знаете! Ами да. Да не би, като осъдят МВР, да бръкне някой в джоба на Бъчварова и сие? Не, разбира се. Ние данъкоплатците ще плащаме техните безобразия, вместо заслужените надници на полицаите.

За нахалство ли споменахме? То в наказателните закони се нарича другояче.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (19)

 1. Никой не е победил преторианците….

 2. Колкото има закони за крадливата безродна свиня борисов толкова и за неговите малоумни министри.

 3. Така е при евроатлантизъма на меркелските подлоги.

 4. Ама Вие все пак ги съдете. Нека се правят, че не им пука.

 5. Всички ръководни постове в МВР и дирекциите са заети, взимат си паричките, а повечето едновременно и пенсийките. Хиляди се крият в сградите на министерството и дирекциите.
  На улицата няма кой да работи, да защитят гражданите. Няма бензин, колите са бракуване, униформи от 4-5 години няма. Въобще пълна порнография в МВР.

 6. Това е целта соросоидна, слаба полиция, слаба армия, продажна власт. Най голямата хидра е Независимата Пасивна Власт.

 7. Бъчварова е вредна отврат, но отговорността за делата й в МВР е изцяло на банкянския гявол.

 8. Като не им изнася на ушевци да напускат. Обаче такава лапачка като в полицията няма никъде – рушвети, хубави и редовно получавани заплати, големи отпуски, ако направиш някое безобразие винаги ще те прикрият… Не плащат осигуровки, рано се пенсионират, 20 заплати при пенсионирането накамара, после огромни пенсии. По брой ченгета на глава от населението сме първи в Европа. По брой неразкрити престъпления също. Докога ще търпим тази нероформирана МВР система? Докога ще търпим безкраините превилегии на ченгетата?

 9. абе какво да коментираш – леля бъчваровица ли, цецка цачевица ли, десито -тежката артилерия , как е възможно на може би най възловото министерство в страната да стои една абсолютно неподготвена леля, въпреки, че баце и дърпа конците, забатачването е пълно. ама ако баце беше я махнал, това значи да признае собственото си безсилие и некомпетентност. баш баце да си признае, а?

 10. Мъжът ми е полицай. Извършва се геноцид над българите полицаи, жените и децата им

  1. Ти знаеш ли какво е геноцид, ма пикло?
   Те се държат с теб по-зле от башибозук (това е третата, най-нисша, неубоздана, неорганизирана, дивашка степен в отоманската армия) Той, кажи го на кретена си, не ми показва, както е по закон, полицейска карта или полицейски знак, защото едни дрешки не значат принадлежност към полицията, когато ме спира на улица, за да се гаври с мен.
   Ходи го провери на улицата!
   Ако ми намериш един полицай, който се легитимира като държавен служител, на когото плащам заплатата, ще му дам орден „Стара планина“!

  2. Осем пъти, осем, не един или два, включително и с насилие, са ми обирали собственост и отговорът е – ходи се оплачи на арменския поп!
   Аман от селянки прости, полуграмотни, но със златни пръстени, обици, колиета, диадеми и халлки на клитора!

  3. Оти мъжот ти не оди да си намери друга работа, кото е геноцидиран в МВР?
   Има ли някой, който не знае отговора 🙂

 11. Мъжът на Надя сигурно е мъченик и над него се извършна геноцид !?.А какво да кажат хората които чакат помощ от полицишята , над които хора тегне страх заради имот и живот.Какво да кажем за колегите му , които по нищо не се отличават от прсстъпниците и миито деяния се посочват от преса , радио и телревизии !!!!?!? И за тях ли трябва да мислим? Мисля че не 111

  престъпниците .това

 12. Уважаеми XYZ, прочетох коментарите ти и си позволявам да реагирам.
  1. Твърдиш, че си чел закона. Ако е така, трябва да си разбрал значението на текста на чл.151 от ЗМВР. Униформеният служител си е явно легитимиран с наличието на нагръден знак, закачен на точно определено място върху униформата, с уникален личен номер на него. Ако това не ти е достатъчно, то твое право е, да изискаш служебна карта, а задължение на полицая е, да ти я покаже за време достатъчно да се запознаеш с данните в нея. Задължително и без поискване се легитимират със служебна карта единствено служителите изпълняващи задължения в цивилно облекло. Униформата не е „някакви дрешки“, защото видът и се определя от същият този закон и конкретно длъжностно лице. В тази връзка, не ми казвай, че някой някъде се занимава с изработката на фалшиви нагръдни знаци.
  2. Казваш, че си обиран осем пъти и осем пъти някой ти е казвал, да се оплачеш на арменския поп. Ако познаваше закона, за минути си могъл да научиш, кой точно ти предлага това и жестоко да го поставиш на мястото му, ако е бил полицай.
  3. Виждам, че си склонен да употребяваш епитети. Това навежда на мисълта, че е застрашено не само имуществото ти, но и здравето.
  4. Щом плащаш заплати и раздаваш ордени, започни и да уволняваш.
  5. Факт е, че полицията е беззъба, неефективна, лошо управлявана, но вината за това не е на редоваците. „Рибата смърди откъм главата“
  6. Всяко корумпирано ченге, независимо от мястото му в йерархията, може да си получи заслуженото, стига засегнатият да го пожелае – начини има достатъчно.
  Накрая, ето какво ми се случи наскоро в чужда страна: Наложи ми се да разговарям с полицаи – двойка униформени, за да ме упътят към адрес. Преди да ми съдейства, единият учтиво ми разпореди, на каква точно дистанция трябва да стоя от него. Вторият, отстъпи два метра назад, така че между нас се образува триъгълник, спокойно и бавно откопча кобура и постави дясната си ръка върху дръжката на пистолета, като съсредоточено ме наблюдаваше. След като получих инструкции накъде да тръгна, двамата ми козируваха и се разделихме. За теб, такова поведение сигурно е гавра?

  1. Стрелян, ти в кои свят живееш? Никога ли не са те спирали с „А сега какво правиме?“

   Много, ама много добре познавам ЗМВР Чл. 151. (1) …държавните служители в МВР удостоверяват качеството си със със служебна карта или с личен знак. В ЗДвП Чл. 170. (5) …представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. В ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за МВР Чл. 172. …удостоверяват качеството си със служебна карта или с личен знак. (Няма при поискване! Казано е точно и ясно – Удостоверява и представя! А ако поискаш (веднаж сгреших) – директно в дранголника, повод ще се намери.)
   Малко ли обири станаха по магистралите от преоблечени в униформи бандити?
   По тези и други въпроси съм писал и до министърката (индиректно) – ни вопъл, ни стон.

   Веднаж, след обаждане на 112, пристигнаха двама полицаи и се държаха с мен като с престъпник. Нищо не направиха, нищо не казаха и си тръгнаха надолу по стълбището. Казвам им: „Никакъв документ ли няма да ми дадете?“ След мълчанието им: „Поне няма ли да ми кажете имената си?“ Те: „Ще ги вземеш от районното.“ Смях! Аз: „Кое е районното ви?“ Не се и обърнаха. А е длъжен, още в началото, поне от учтивост да се представи (не съм сигурен, че е запино): „Инспектор Иванов, 3-то РПУ“. До преди години го правеха.

   Същата 2014г. имах още четири „мили“ срещи с родната полиция, която ни пази. Веднаж ни обраха 10 от 14 мазета – 3 велосипеда (1 мой), инструменти, зимнина (вкл. туба 10л с ракия)… Съседите погледаха, погледаха и си тръгнаха. Народът е вдигнал ръце от тези, които нищо не правят, а само им губят времето и късат нервите. Никой не искаше да се обади на 112, обадих се аз. Останахме два. Двама полицаи пристигнаха за 10-15 минути. Поогледаха 5-6 минути мазета и си тръгнаха, казвайки, че ще дойде следствена група. Тя дойде след 4 часа. Ние в мазето, никаква комуникация, да ти кажат кога да ги чакаш. Добре, че освен отишлите си 10 литра в туба, му беше остал 1 литър ракия в шише, зеленцето беше вече втасло, имаше и други благини, та не изкарахме зле 🙂 Следователите, точно за две минути, надзърнаха през прага точно на три мазета. Няма следствени действия – казвам им: „Тук и тук (познавам си нещата) трябва да има пръстови отпеатъци, няма да са работили с ръкавици.“ Глас в пустиня. Тръгнаха си и ние отидохме до микробуса им и съседът ми влезе вътре. Писа или попълва нещо на коляно и се подписа. Казвам им: „Няма ли да ни дадете някакъв документ?“ (поне копие на това, което е писано) Те: „След две седмици ще отидеш при кварталния.“ Отивам, няма документ, той ми казва: „Сигурно са го пратили на криминалните.“ Ашкулсун, аз ли трябва да следя (нещо, което не знам!) дали са го пратили на криминалните или на политическите? Бесен написах някаква Жалба и той: „Като ги намерим ще те викнем на опознаване.“ Пълен смях!

   За толкова години аз нямам един документ от МВР, освен основните и задължителни. Ти нямаш документ дори да отидеш при застрахователя, камо ли в съда. МВР не работи с документи, то я кара на юнашко доверие! (Сравни с написаното в края.)

   Всеки има много подобни, че и по-тежки случаи (аз не написах за най-фрапиращите, а основните, елементарните). Селянката проста ще ми пише за „геноцид“ над башибозука, който освен да ходи за заплата, да стачкува за заплата и да се отнася високомерно, презрително и нагло с раята, нищо друго не прави!

   В началото на 2015г. ми трябваше да търся нещо за МВР униформите. На МВР сайта страница „Униформи и отличителни знаци“ има много, ама много униформи. Само на две снимки полицаят има нещо, изглежда метално, на гърдите си. А тези на улицата? На сайта, който е забатачен от години, не са показани не само картата и знака (да не са тайни?), не са показани ПАГОНИТЕ, освен на комисарите! Вие не си знаете 4-те Главни дирекции! Тогава срещах ту Главна дирекция „Охранителна полиция”, ту Главна дирекция „Криминална полиция” 🙂 В средата на 2015 пак направих справка и „Опа!“ – ЗМВР Чл. 38. (Изм. – ДВ, бр. 14 от 2015 г.) Главните дирекции на МВР са:
   1. Главна дирекция „Национална полиция“; …
   Вие само и непрекъснато сменяте всичко, за да „гушкат“ приятелски фирми от табели, бланки, униформи, пребоядисване и какво ли не! Сложихте ромбчета на пагоните, върнахе звездите. РУП станаха РПУ – голям праз! Униформи? Само на Бойко му сменихте капата барем три пъти.

   Поведението на полицаи от друга държава не коментирам, защото не знам коя е. При всички случаи не е Обединеното кралство, защото там бобитата си носят прословутото тефтерче и молив и дори да ги попиташ колко е часът, ще ти напишат документ, който се признава и в съда. И не носят пистолети, а калашници 🙂

  1. Боря се три часа, за да публикувам нещо, което не е маловажно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.