Няма основания за оставка на правителството, според министри на ГЕРБ

Няма основание за подаване на оставка на правителството, преди да са ясни официалните резултати от президентските избори. На такова мнение са двама от министрите в кабинета - Лиляна Павлова и Владислав Горанов.

Няма единна позиция в ГЕРБ за подаване на оставка, не съм министър в оставка. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на въпрос признава ли се за изборна загуба днешният резултат и обмисля ли се евентуална оставка на правителството.

„Оставката може да я подаде само премиерът, но е твърдо рано още. Има още време за резултатите от чужбина, а и окончателните в големите градове, където избирателната активност стартира в следобедните часове на деня. Ситуацията е много динамична”, заяви финансовият министър пред Нова тв. „Личното ми мнение е, че не съм министър в оставка", каза той.

"Има остра дебати, в които от едната страна е позицията как трябва да сме хора на честа и когато анонсираме нещо трябва да го изпълняваме. Но моето мнение е, че първо нямаме окончателни резултати, за да коментираме дали трябва да се подава оставка на правителството”, категоричен е Владислав Горанов.

Той обясни, че все още няма единна позиция и окончателно решение в ГЕРБ, а в момента тече заседание на изпълнителната комисия. "

"Разликата е толкова малка, че може да бъде променена”, смята Горанов. "Няма смилени аргументи в момента да се избързва с подаване на оставка. Няма официална позиция на мандатоносителя”, поясни той.

 

Според регионалният министър Лиляна Павлова няма нужда от притеснение, защото разликата се стопява. Според нея партията е направила най-добрата кампания.

"Нямаме нагласата да коментираме крайни резултати, аз лично съм оптимист. Както и моите колеги. Разликата се стопява. Категорична съм, че в момента няма основание и причина да се подава оставка. 45 процента подкрепа за партиите в правителството виждаме в тези избори", каза Павлова пред БНТ.

"Търсим подкрепата на всички хора. Балотажът ще бъде или за евроатлантическата позиция и стабилността на държавата или за този, които ще дестабилизира държавата", добави тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика