Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Американски психолози откроиха четири вида пияници

Няма престъпления във ВМА по времето на проф. Николай Петров

Няма извършени престъпления във Военномедицинска академия (ВМА) под ръководството на Николай Петров, няма данни за конфликт на интереси при провеждане на обществените поръчки или нагласяване на документите по тях. Няма данни и за злоупотреба с власт или служебно положение. Това оповести днес прокуратурата след 8 пъти по-обемна и задълбочена допълнителна проверка по случая.

Констатирани са обаче нарушение по договор след проведена обществена поръчка, заради което се носи административно-наказателна отговорност. Глобата в случая е между 100 и 2000 лв., обясниха на брифинг председателят на Военно-апелативната прокуратура полк. Веселин Стоев и заместника му полк. Йордан Данов.

Първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. Заради това, а и след медийни публикации, прокурор Йордан Данов от ВоАП е извършил допълнителна проверка. Тя установява, че действително няма данни за престъпление.

Започва обаче цялостна проверка на прокурор Адалберт Кръстев, който нqколко пъти е бил предупреждаван заради нарушения, пропуски и немарливо изпълнение на служебните задължения.

Още през 2015 г. е искано дисциплинарното му уволнение, но ВСС го наказал само с порицание. Сега работата му отново ще бъде проверявана, защото се оказа, че той не е извършил качествена проверка по одитния доклад, направен от министерството на отбраната на ВМА. Освен това ще се проверява и дали съпругата му работи в здравното министерство.

Още по темата

  1. Военната прокуратура: Няма данни за извършено престъпление във ВМА

  2. Финансист за пръв път ще поеме здравното министерство Кирил Ананиев е номинацията на управляващата коалиция

  3. Красен Кралев: Атаката срещу проф. Николай Петров е част от хибриднaта война срещу правителството

  4. Огнян Герджиков: Някои са търсили цаката на министър Николай Петров

  5. Бъчварова: Оставката на Николай Петров не значи, че е виновен

  6. Каракачанов: Николай Петров не може да се върне като шеф във ВМА, ще направим конкурс

  7. Възнагражденията на Николай Петров и тримата му заместници през 2016 г. Шефовете на ВМА взимали по 10 000 лв. на месец Ръководството усвоило миналата година общо 484 537 лв. за заплати и допълнително стимулиране

  8. Горанов за оставката на проф. Николай Петров: Става дума за морален акт

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Гарван гарвану око не вади.Сега излиза ,че разследващият журналист е побликувал неверна информация.Мислите ,че някой ви вярва.

  2. Прав е колегата:) Лъже се и се краде като за олимпиада, световното е слабо за оскотелите чакали и техните поддръжници от кривосъдието, политиханството и пр. помийна яма:( За съжаление ямата е изключително дълбока и се е ширнала по цялата страна и по всичките отрасли – медицинско, образователно, социално, транспортно, банково и пр.. златни кокошлета:) А тоя на фотото, не го знаем кой е, но по физиономията му се вижда, че е мошеник и крадец + лъжец от висока класа? не те ли е срам крадецо? И сега какво, ще наказваме почтения български журналист за доблестта му, че е довел истината до читателите си, което всъщност е и неговата работа. В България, ако работиш добре те наказват:) хаха така ли прокуууууратуууурке и пуууулитихане – една кофа гюбре за отходните места…Много жалко…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.