Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 26 август 2019

Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Мистериозният влатвин – камък с неизвестен произход

Няма сигнали за аварии и инциденти в столицата заради снега през изминалата нощ

Не са постъпвали сигнали за аварии и инциденти, заради зимната обстановка през изминалата нощ. Това каза Красимир Димитров, експерт в Звено „Аварийно-спасителна дейност“ към Дирекция „Сигурност“ на Столична община пред „Фокус“.

„Четири екипа работиха през изминалата нощ, като към 4.00 часа към тях се включи допълнително и още един. Не са постъпвали сигнали от граждани. След като започна да вали по-интензивно сняг в южните регион, проверихме и направихме обходи по Южната дъга, „Драгалевци“, „Горна Баня“, „Симеоново“, пътя Бистрица-Железница“, обясни Димитров.

По думите му там, където е имало проблеми и натрупване на снежна покривка по пътищата, които са ангажимент на Столична община, пътните платна веднага са били обработвани. „Нямахме абсолютно никакви сигнали за аварии, инциденти и пътно-транспортни произшествия“, отбеляза Димитров. Той уточни, че към момента вече не се осъществяват снегопочистващи дейности, но по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова машините са в готовност и са разположени на определените за това точки.

„Продължаваме да наблюдаваме участъците и при снеговалеж ще излязат повече екипи, за да можем да видим местата, където е необходимо да се подпомогне почистването“, увери той. Димитров посъветва гражданите да се съобразяват със снежната обстановка и да са добре подготвени за зимни условия. „Особено гражданите, които ще се качват на Витоша, да имат в предвид, че задължително трябва да са оборудвани с вериги, тъй като в планината се опесъчава“, допълни още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.