Обама ще посети бежански лагер в Гърция

Американският президент Барак Обама пристига на посещение в Гърция на 15 ноември в рамките на последната си обиколка в чужбина преди края на мандата. Очаквано визитата му е сред сред основните теми в гръцките печатни издания, които правят паралел и с очакваните промени в състава на правителството, информира БНТ.

В Атина Обама ще остане два дни, за да се срещне с президента Прокопис Павлопулос и с премиера Алексис Ципрас. Вестник "Прото тема" отбелязва, че водещи теми в разговорите ще са икономическата ситуация и бежанският въпрос Президентът на САЩ предлага открита подкрепа на усилията на правителството за намаляване на дълга и икономически растеж, пише по темата партийният вестник на управляващата партия СИРИЗА "Авги".

Обама ще подкрепи Ципрас и ще окаже натиск над германския канцлер Ангела Меркел, коментира в. "Етнос" като допълва, че в рамките на престоя си в Гърция американският президент ще посети и бежански лагер.

Според информация на в. "Ефимерида тон синдактон" ще бъдат обсъдени още енергийни въпроси и кипърският проблем.

За пожар в управляващата партия заради предстоящия ремонт на кабинета на Алексис Ципрас пише още в. "Прото тема". Изданието посочва, че новият състав на правителството се очаква да бъде обявен до края на седмицата. В. "Ефимерида тон синдактон" коментира, че Ципрас е изправен пред "кръстословица за напреднали", а "Катимерини" определя промените в кабинета като трудни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа