ОББ дари 30 000 лв. на Община Търговище за ремонт на улица

Снимка: Архив

Обединена българска банка дари  на Община Търговище 30 000 лева за ремонт на обслужваща улица в промишлената зона на града, съобщават от местната администрация. По волята на дарителя, безвъзмездната финансова помощ ще се използва за изграждане на посочена от него улица, която ще бъде с дължина от 150 метра и  широчина от 5 метра. Тя ще започва от улица „Железничарска” и ще приключва до входа на месопреработвателното предприятие. В момента там има път, насипан с чакъл. Това затруднява работата на няколко фирми, които имат бази в района.

Според подписания договор между кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров и ръководството на ОББ дарената сума ще се използва целево и банката има право да проследи усвояването на средствата, както и да получи копия от разходооправдателните документи.

С дарената сума ще бъде завишен планът за капиталовите разходи на Община Търговище. Това предложение ще бъде внесено на сесия на Общинския съвет, който ще заседава на 31.08.2016г., уточняват от общинската администрация.

Коментари

Задължително поле