Обвинение за джигит, причинил смъртта на трима души в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 26-годишния Любомир Трайков за това, че при управление на МПС в пияно състояние е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души – престъпление по чл. 343, ал.3, предл. 1 и предл. 5, буква Б, във връзка с ал.1, буква В, във връзка с чл.342 ал.1 от НК.
Деянието е извършено към 1.15 часа през нощта на 18 ноември 2016 г. на бул. „Руски“ в Пловдив, където при движение с превишена скорост от 99 км/час Любомир Трайков е блъснал със своето мощно „Ауди А7“ лек автомобил „Пежо 405“. От тежкия удар на място са загинали шофьорът на пежото Атанас Л. и една от спътничките му – Виолета С., а на 26 ноември в болницато от нараняванията си е починала и втората жена в колата ковчег – Полина К. Според трите съдебномедицински експертизи причина за смъртта на пострадалите са травматични увреждания и остра кръвозагуба.
Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза обвиняемият Любомир Трайков е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е доказано съдържание на упойващи лекарствени и наркотични вещества в кръвта му. Водачът на втората кола Атанас Л. не е  употребил алкохол.
Според вещите лица обвиняемият би имал възможност да избегне произшествието чрез безопасно екстрено спиране, ако се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км/ч. Любомир Трайков, който е с мярка за неотклонение „домашен арест“, се е признал за виновен. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи дата за първото заседание по наказателното дело срещу обвиняемия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.