Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Обвинение за 21-годишен шофьор, убил дете в Ловеч

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смърт на дете.

Обвинението срещу Благовест Н. е за това, че на 13 август 2015 г., около 22:30 часа, зад хотел „Ловеч“, управлявайки лек автомобил „Алфа Ромео”, нарушил правилата за движение: като водач на МПС не се движел възможно най-вдясно по платното за движение и превишил максимално разрешената за населено място скорост на движение от 50 км./ч., като се движел със скорост от 73,84 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Габриела Г. на 11 години, уточняват от прокуратурата.

Всичко започва малко преди това. Около 22:00 часа група приятели се събрали, напазарували от магазин и решили да отидат някъде, където могат да спрат колите и да си говорят. Избрали това да е до алеята на космонавтите. Пръв потеглил обвиняемият, а след него тръгнали другите два автомобила, като колите се движели в колона, минали по транспортния мост и завили по ул. „Осъмска”. Точно под козирката на хотел “Ловеч” на пътя изтичало дете, но обвиняемият не могъл да реагира и ударил момичето, в резултат на което, то отскочило и паднало на земята. Пострадалата била откарана веднага в болницата, където не след дълго починала.

Момичето заедно с родителите си било на тържество в ресторанта на хотела. Заедно с друго момиченце от тържеството излезли навън да си купят вафли, без да се обадят на родителите си, като възнамерявали да се върнат бързо. Когато тръгнали да пресичат пътното платно се появила „сребриста кола”, която ударила едното дете. Гледайки какво се случва, другото дете било бутнато от следващата кола, но с помощта на минувач успяло да стане и да отиде в ресторанта, за да съобщи за случилото се.

Лошата новина бързо се разнесла и гостите на тържеството излезли на улицата и започнали да се саморазправят с водачите на двата автомобила. На мястото на инцидента пристигнал патрул на МВР, като тълпата се нахвърлила и срещу него. Афектирани от пътния инцидент, хората обърнали двата автомобила нагоре с колелата и нанесли щети и на патрулния автомобил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете