Отмениха около 170 полета на летището във Франкфурт заради снеговалеж

Скарлет и Колин Джост се показаха заедно

ВТУ и Башкирския университет договарят обучение на студенти и докторанти на разменни начала

Простреляха 43-годишен мъж в колата му в София

ТИР помля мантинела на „Хемус“

Шуменка се задуши в апартамента си

“Последните джедаи” със 105 милиона долара за един ден Очакванията са за поне 1,5 милиарда долара глобални приходи

Въоръжени лица нападнаха тренировъчен център в Кабул

Ангела Меркел се среща с близки на жертвите от атентата на Коледния базар в Берлин

Агенция по вписванията: Всички сдружения с активна дейност трябва да се пререгистрират още сега

Цецка Цачева: Парламентът бламира проекта на правителството по отношение на подписаните сигнали за корупция

Възстановиха електрозахранването на летището в Атланта, но хиляди полети все още са отменени

Има задържан за убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград

Пет столични квартала излизат на протест срещу лошото качество на въздуха

Малина Крумова: Увеличението на цената на водата е заложено в бизнес плановете през 2017 г., одобрени от КЕВР Мислим да опростим максимално подпомагането на социално слабите, каза зам. регионалният министър

Обвинените за побоя в бар „Бикини“ в Созопол остават в ареста

Снимка: Pixabay

Районен съд – Бургас определи да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми – Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А., за извършено хулиганство в бар в Созопол. Това съобщиха от пресцентъра на Районния съд в Бургас .

Досъдебното производство е образувано на 23.07.2017 г. по разследването на „Виновните лица“ за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК. В хода на разследването като обвиняеми са привлечени Георги Н., Пламен Р. и Красимир А., за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Димитър Х. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а Георги Д. за престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Спрямо обвиняемите са повдигнати обвинения за престъпления от общ характер, за които се предвиждат наказания за Георги Д. и Димитър Х. до шест години „Лишаване от свобода“, а за Георги Н., Пламен Р. и Красимир А. до пет години „Лишаване от свобода“.

От установената до момента фактическа обстановка, Районен съд – Бургас намери, че са налице всички предпоставки за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Настоящата съдебна инстанция направи извод за обосновано предположение за авторство на деянието от страна на петимата обвиняеми. Съпричасността към деянието от страна на Георги Д. , Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А. се установява безпротиворечиво от показанията на всички разпитани свидетели, които посочват, че именно обвиняемите, придружени и от поне още 10 неустановени към момента лица, са влезли около 01.30 часа, в бар в гр. Созопол, като не са заплатили такса „вход“ при влизането в заведението и не са преминали през проверка за оръжия. Обвиняемите са носили в себе си огнестрелно и хладно оръжие, както и електрошок, които са държали в ръце, видно за всички присъстващи. Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А. са нанасяли удари, блъскали хора и хвърляли предмети в заведението и са отправяли заплахи както към посетителите, така и към персонала, управителя и собственика на бара. Така посочените действия са станали достояние на множество лица, предизвиквайки възмущение и уплаха у тях.

При вземането на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, Бургаският районен съд взе предвид действията на обвиняемите, които не са били провокирани, като са имали като първопричина – хулигански подбуди. Деянието е осъществено на публично място, станало достояние на множество граждани, като е създало изключително силен отрицателен обществен отзвук. Съдът намира поведението на обвиняемите като грубо нарушение на обществения ред. Чрез действията си Георги Д., Георги Н., Димитър Х., Пламен Р. и Красимир А. са засегнали нормите на нравствеността и деянието е осъществено демонстративно и безпардонно. Според съда, деянието се отличава с голям интензитет, тъй като по досъдебното производство има данни за насочване действията на обвиняемите към голям брой хора, на оживено място, очевидно с цел същите да станат достояние на множество лица, като демонстрират пълно незачитане на установения в страната правов ред. Тези изводи на съда се основават на факта, че обвиняемите са носили в себе си мачетета, ножове, огнестрелно оръжие и електрошок, които са размахвали и насочвали срещу част от присъстващите. Те са отправяли и заплахи, като са нанесли удари на множество лица, едно от които е с избит зъб, в следствие на нанесения му бой.

Съдът отчете самия факт на влизане в заведението на голяма група млади мъже, които демонстрират притежанието на оръжия и нанасят удари на пострадали лица, което очертава обвиняемите като хора с изключително висока степен на обществена опасност, които могат с оглед липсата на волеви задръжки и изградена критичност към поведението си, да осъществят и друго общественоопасно деяние, ако към тях не се приложи най-тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.