Обвиненията в сексуално посегателство срещу Брайън Сингър са отложили снимките на римейка на "Червената Соня" в България

Скандалът около американския режисьор Брайън Сингър, който беше обвинен в сексуално посегателство над непълнолетни момчета, отложи снимките на филма "Червената Соня", който трябваше да бъде заснет в България, съобщава вестник "Дейли мейл".

Новината за спирането на проекта беше обявена от продуценската компания "Милениум". Говорител съобщи, че филмът, по комиксите на "Марвел", е трябвало да бъде сниман в България по-късно през годината, но в момента "проектът не е на дневен ред".

Скандалът около 53-годишния Сингър се развихри в края на януари, когато американското списание "Атлантик" публикува прзнания на анонимни мъже, които твърдят, че когато са били напълнолетни са станали жертва на сексуален тормоз и насилие от страна на режисьора.

Брайън Сингър категорично отрече тези обвинения.

Въпреки това, Британската академия за филмово и телевизионно изкуство премахна режисьора от номинациите за наградите "БАФТА", които бяха раздадени в неделя. Сингър беше номиниран за най-добър британски филм за лентата "Бохемска рапсодия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино