Обвиненият за убийството на Десислава Стоянова бивш рейнджър остава в ареста

Снимка: Архив

Светослав Каменов избягал в Гърция, но се върнал

Бившият военен Светослав Каменов се укрил в Гърция след убийството на рейнджъката от Стрямската бригада Десислава Стоянова. Този изнесен от прокуратурата факт е една от причините съдия Розалия Шейтанова от Окръжния съд в Пловдив да го остави в ареста.

Каменов и Стоянова се познавали, без да има данни за интимни отнешния, и в края на ноември той взел колата й, за да я ремонтира. Двигателят й обаче блокирал и той я закарал в автоморга за скрап, откъдето му обещали 315 лв., но ако занесе и документите на автомобла. На 29 ноември негов познат взел Стоянова и Каменов от жилището й в Карлово и ги закарал във вилата на бившия военен в Сопот. Тя носела документите на колата, но дали е отказала да му ги даде, с което го е ядосала, не е ясно. Дали с този мотив или не, според прокуратурата в един момент той счупил врата на Стоянова, скрил тялото във вътрешната част на ъглов диван, заковал го и заминал за София. Той прекарал по-малко от ден при бившата си приятелка, после преминал в Гърция през зелена граница.

На 7 декември се върнал у нас, потърсил бившия си шурей, който е полицай, и му разказал какво се е случило. Завел органите на реда до вилата в Сопот и показал къде е скрит трупът.

Това са частичните самопризнания, направени от него, но само по време на полицейските беседи. След привличането му като обвиняем Каменов се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право