Кой уред за мъчения се слага доброволно?

4-годишно момиченце от Сливен се нуждае от спешна чернодробна трансплантация

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров: Желанието ни е да се оптимизира системата на здравеопазването

Локомотив се е запалил на гарата в Горна Оряховица, няма пострадали

Продължава австралийската обиколка на Меган и Хари

Керч се прощава с жертвите от нападението в местния колеж

Адвокатът на Спас Делев: Намесата на ФИФА бе безпрецедентна

Решават кога ще бъде пуснато парното в София в понеделник

Александър Вучич: Западните Балкани имат нужда от по-силна роля на ЕС

Поздрав за деня на българския лекар от проф. д-р Красимир Иванов, Ректор на МУ-Варна

Европейският съвет се обяви за налагане на санкции при кибер нападения

Слънчево и топло време ни очаква и днес

Специалният представител на САЩ за Украйна: Белия дом ще се старае да засилва натиска върху Русия

САЩ обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на лидер на „Ал Каида“

Федерацията на малкия бизнес: Брекзит без сделка ще е „катастрофален“

Обвиниха в подкуп от 8 000 лв. главния архитект на Асеновград

Снимка: Архив

Във връзка с образувано досъдебно производство за корупционни престъпления спрямо служители на Община Асеновград, Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Константин Атанасов, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Атанасов е обвинен в това, че през месец ноември 2016 г. в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице – главен архитект на Община Асеновград, е поискал 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в гр. Асеновград, като на 8 декември 2016 г. е получил сумата от 8 000 лева от Митко Захариев, която не му се следва, за да извърши действие по служба – да съгласува идеен инвестиционен проект, като деянието е извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение, чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение – престъпление по чл. 302 т. 1 и т.2 във връзка с чл.301 ал.1 от Наказателния кодекс.

За престъплението, за което е привлечен като обвиняем, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия и дейност.

По същото досъдебно производство Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение и на Митко Захариев за това, че на 8 декември 2016 г. в гр. Асеновград е дал подкуп в размер на 8 000 лева на главния архитект на Община Асеновград Константин Атанасов, за да съгласува идеен инвестиционен проект на клон на Акционерно дружество в гр. Асеновград – престъпление по чл. 304 ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото наказание за деянието, за което е привлечен като обвиняем, е „лишаване от свобода“ до 6 години и глоба до 5 000 лева.

Обвиняемите Константин Атанасов и Митко Захариев са задържани за срок от 72 часа с постановления на наблюдаващите прокурори.
В момента по досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.