Обвиниха двама мъже за сексуално посегателство над жени в самолети

Двама мъже са с повдигнати обвинения за сексуално посегателство над жени в самолети, летящи към Сиатъл, тази седмица. Случаите не са свързани помежду си, но идват след вълна от оплаквания за сексуални нападения в самолети, които вече сериозно тревожат ФБР, съобщи Си Ен Ен.

Първият инцидент е от януари, на полет от Лондон, а вторият – от март, на полет от Анкъридж, съобщават федералните прокурори. Бабак Резапур и Никълъс Матю Стивънс са обвинени в насилствен сексуален контакт на самолет, за което може да лежат до 2 години в затвора.

На 10 януари пътничка е била преместена в средната част на салона на самолета, след като на друг пътник му прилошало. 41-годишният Резапур бил от другата страна на редицата като между тях имало празна седалка, която не била неговото място. Самолетът попаднал в турбуленция и жената взела лекарства срещу гадене и тревожност и изпила чаша вино.

По-късно Резапур, когото тя не познавала, ѝ донесъл втора чаша вино. След като я изпила, тя почувствала замайване и не можела да се задържи будна. Събуждала се и заспивала няколко пъти. През това време мъжът свалил якето си, за да го използва като прикритие, опипвал я и слагал ръката ѝ на гениталиите си. В един момент жертвата избягала в задната част на самолета, където стюардите я намерили свита в ембрионална поза. Тя им разказала за случилото се. Насилникът отрекъл.

На 8 март по време на полет от Анкъридж към Сиатъл 37-годишният Стивънс седял в една редица с 22-годишна жена, която била до прозореца. Между тях имало празна седалка. Стивънс започнал да тормози жената и тя няколко пъти му казала да спре. Той я карал да му каже какво обича и тя му отговорила. Той пък ѝ казал, че обича „убиването на животни, убиването на още животни и да ходя за риба, за да убивам още повече животни“. След това я попитал: „Защо трябва да убивам животни, за да спечеля момиче като теб?“ и започнал да си прави шегички за убиване на хора. Жената се ужасила от него.

В един момент Стивънс се преместил по-близо до нея, сложил си главата на рамото ѝ, сграбчил я за бедрото и за гърдите няколко пъти. Служител на авиокомпанията се обадил в полицията. Разследващи от ФБР изтъкват, че сексуалните нападения във въздуха са се увеличили с цели 66% от 2014 до 2017 година. През 2017 година федералните са започнали 63 такива разследвания.

Преди месеци специален агент Дейвид Родски разкри, че броят на сексуалните нападения в самолети е скочил до „тревожни цифри“ и добави: „Не сме сигурни защо“.

По-рано пред Си Ен Ен четири жени разказаха за подобни ужасяващи преживявания докато пътували със самолет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка