Обвиниха мъжа, заплашил с пистолет на "Хемус" депутата от БСП Явор Божанков

Грозят го 6 години затвор 

40-годишен е привлечен като обвиняем за отправени закани с пистолет срещу депутата от БСП Явор Божанков на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресслужбата на МВР.  В хода на проведеното разследване е установено, че мъжът е заплашил с оръжието си и втория пътуващ в колата.

След доклад на материалите по делото в Районна прокуратура- Елин Пелин извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3 от Наказателния кодекс. Посоченият текст от НК е заплаха за убийство, което се наказва с до 6 години затвор.

Разследването по случая започнало на 15 юни след подаден сигнал от 28- годишен мъж, че в района на 14 км на автомагистрала „Хемус“, движейки се с лекия си автомобил „Шкода“ в посока Варна, е бил заплашен с пистолет от пътуващи в лек автомобил „Мерцедес“, движещ се успоредно с него.

Незабавно след получаването на сигнала били предприети бързи заградителни действия, в резултат на които посоченият автомобил е установен и спрян от автопатрул на ОДМВР- София в района на 57 км на магистралата. Водачът и неговият спътник, на 39 и 40 години от град Левски, са задържани, като от последния е иззет законно притежаван пистолет.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право