Зоран Заев заяви, че споделя наградата от Мюнхен с Бойко Борисов

Нинова призова депутатите на БСП да напуснат парламента

Възрастен мъж от Козлодуй загина след пожар в дома му

НКЖИ отхвърля версията за счупената стрелка, причинила дерайлирането на товарния влак

Без Владо Карамазов в „Откраднат живот“ Ралица Паскалева се забърква в любовна драма

Автобусът на годината e хибриден Mercedes Citaro спечели конкурс

Един мъж е починал, а други петима са пострадали при сбиване в центъра на Кюстендил

Тежко е състоянието на 9-годишно дете, болно от морбили

Най-малко 8 души загинаха и над 50 бяха ранени при пожар в квартал в Бангладеш

САЩ търсят европейско присъствие в Североизточна Сирия

Дерайлиралият в Пловдив влак е изправен и ще напусне гарата

Елизабет Олсън: Не съм позьорка Сестрата на близначките Олсън е на върха

Мей призова консерваторите да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините

Изборът на Тръмп за посланик на ООН се оттегля след „изтощителни“ два месеца

Заев и Ципрас получиха наградата на Мюнхенската конференция за сигурност

Обвиниха прокурор в опити за принуда и изнудване

Специализирано звено “Антикорупция“ на СГП внесе обвинителен акт срещу прокурор Кръстин Кацаров от Районна прокуратура – Казанлък за извършени 4 престъпления против правосъдието и едно престъпление против личността. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

За времето от 18.03.2015г. – до 14.05.2015г., в град Казанлък, в условията на продължавано престъпление – с две отделни деяния, склонявал длъжностни лица от прокурорските органи – двама прокурори от Районна прокуратура – Казанлък, да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздаването.

Подбуждал прокурор да вземе решение против вътрешното му убеждение и да прекрати поради малозначителност разследване за държане на наркотични вещества срещу лице, което е син на приятелско семейство на Кацаров. Подбуждал друг прокурор от същата прокуратура противно на вътрешното му убеждение за доказаност на авторството на деянието да извърши лично или да укаже на следовател да привлече към наказателна отговорност две лица за длъжностно присвояване.

В периода от 20.02.2015г. – до средата на месец май 2015г., в град Казанлък, склонявал прокурор в Районна прокуратура – гр. Казанлък, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването като го подбуждал да вземе решение против вътрешното му убеждение за доказаност на авторството на деянието, предмет на разследване по досъдебно производство на ОСлО при ОП – Стара Загора. Подбуждал го да извърши лично или да укаже на разследващия орган да привлече към наказателна отговорност лице за документна измама. Или за документно престъпление. Указвал му да постанови задържане на лицето до 72 часа и да поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В периода от 22.04.2015г. – до началото на месец юни 2015г., в град Казанлък, склонявал длъжностно прокурор в Районна прокуратура – гр. Казанлък, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването, като го подбуждал прокурор Михайлова да вземе решения против вътрешното й убеждение за съставомерност, обществена опасност и противоправност на деянието – предмет на разследване по досъдебно производство.

Указвал да извърши лично или да укаже на разследващия орган да привлече към наказателна отговорност лице за извършване на грабеж, да постанови задържане до 72 часа и да внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

От 24.01.2015г. – до месец юни 2015г., в град Стара Загора и в град Казанлък, склонявал длъжностно лице от съдебните органи – съдия в Административен съд – Стара Загора, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването, като подбуждал съдията да постанови решение по административно дело, с което да уважи жалбата на представител на търговско дружество за отмяна на заповед на РДНСК – Стара Загора.

На 12.05.2015г., около 16.31 часа, в гр. Казанлък, чрез обаждане по телефон, направил опит да принуди лице от гр. Казанлък, да извърши нещо, противно на волята му, а именно да убеди сина си да се откаже да търси наказателно-процесуална защита по общия ред за нанесен му побой и отправени му закани .

Кацаров употребил за това заплашване – казал му, че ако синът му не „оттегли“ подадена на 12.05.2015г. до Районна прокуратура – Казанлък тъжба (жалба), щял да направи така, че синът му да влезе в затвора и там да бъде подложен на сексуално насилие от лицето, срещу което била подадена тъжбата.

Деянието е останало във фазата на довършения опит , тъй като лицето не се поддало на упражнения спрямо него психически натиск и не предприел действия по убеждаване на своя син да се откаже от твърденията, изложени в тъжбата му.

По делото са разпитани 50 свидетели.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждането на делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.