СДВР с мерки за охрана на реда заради дербито “Левски” – ЦСКА утре

Над 10 служители на ДАИ-Благоевград арестувани заради рекет на транспортни фирми (СНИМКИ)

800 певци, танцьори и музиканти събира фолклорния конкурс „Напеви от Северозапада” Изявата в Монтана празнува десета юбилейна годишнина

Откриха труп на българка в Италия, била убита с изстрел в лицето

Борисов в Словения: Европейската перспектива е ключова за развитието на Западните Балкани

Фестивалът „Здравей здраве“ гостува в Благоевград

Младежки ГЕРБ: Бъдещето на младите хора е приоритет за българското правителство Европейската младежка конференция в София даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, твърди организацията

Цената на петрола на ОПЕК се повиши до 70,51 долара за барел

Съдът пусна от ареста шофьорката от магистрала “Тракия”

Комисията по досиетата награди Цветан Цветанов за приноса му за публичното разкриване на архивите на ДС

Шефът на “Антикорупция” за случая “Иванчева”: Правим пълен финансов анализ на всичките обвиняеми

Григор Димитров: Да спечеля Голям Шлем? Защо не?

Цвета Караянчева и Волфганг Шойбле обсъдиха отличните двустранни отношения

В САЩ извършиха първото пълно присаждане на пенис

Pavell & Venci Venc’: Дано не се влюбим в една и съща жена

Обвиниха трима за причиняване на смърт по непредпазливост на скиор на писта “Мечи Чал” в Чепеларе

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняеми 39-годишният В.П., 34-годишният К.И. и 42-годишният С.М. за причиняване смърт по непредпазливост на скиор в Чепеларе, съобщават от Прокуратурата.

На 14 февруари 2015 г. на ски писта „Мечи Чал“, гр. Чепеларе, скиорът Д.К. се ударил в шахта за оръдие за изкуствен сняг, вследствие на което починал. Разследването по делото е започнало веднага след инцидента, като същото се отличава с изключителна фактическа и правна сложност. Изготвени са множество  и сложни експертизи, издирени са всички свидетели – очевидци, които не са били известни в началото на разследването, но вече са установени и разпитани.

Поради фактическата и правна сложност  на делото, разследването е възложено на следовател. По същата  причина по делото е определен и втори наблюдаващ  прокурор. След като са били събрани достатъчно доказателства за виновността на конкретни лица в извършване на престъпление по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс, са привлечени като обвиняеми – изпълнителният директор  и прокуристът на акционерното дружество, което към горепосочената дата е управлявало, ползвало и поддържало ски-пистите „Мечи Чал”, и операторът на системата за изкуствен сняг, който фактически е обезопасявал ски пистата и съоръженията.  На тримата им е взета мярка за неотклонение „подписка”.

Прокуратурата е установила, че тримата обвиняеми не са изпълнили задълженията си по обезопасяването на  шахтата за оръдие за изкуствен сняг, в която се е ударил Д.К. Техните задължения са нормативно разписаните в Закона за туризма и Наредбата за категоризиране на ски пистите, действала към момента на извършване на деянието. Съгласно  заключението на вещите лица  по тройната спортно-техническа експертиза,  мястото на инцидента е било опасно и е следвало да бъде обезопасено с предпазна мрежа и дюшеци, но не е било направено по този начин.

Всички действия по разследването, необходими за разкриване на обективната истина, са извършени и  материалите по делото са предявени на пострадалите. Те не са поискали нови доказателства. В най-кратък срок ще бъдат предявени материалите и на обвиняемите и техните защитници, след което предстои решаване на делото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.