Обвиняемите за палеж на автомобили в София остават в ареста

Снимка: Архив

Софийския апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на двамата обвиняеми за палежа на автомобили в София преди две седмици.

Г. Кръстев (на 27 години) и Ц. Николов (на 23 години), обвинени в извършване на престъпление по чл. 330, ал. 3 вр. ал. 2, т. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

По делото са събрани достатъчно доказателства за това, че късно вечерта на 7 април, в столицата, двамата обвиняеми опожарили три автомобила, съобщиха от прокуратурата. Деянието било извършено чрез използване на запалителна течност, с която предварително те се снабдили. Съществувала реална опасност пожарът да се разпростре върху друго имущество и паркираните в съседство автомобили.

Съдът прие доводите на прокурора от САП, че е налице опасност от извършване на друго престъпление от страна на обвиняемите. Кръстев има множество криминални регистрации и е осъждан. Въпреки чистото съдебно минало на Николов, освобождаването му от ареста крие риск предвид високата обществена опасност на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право