Обвиняемият от Ямбол остава в ареста

Законът предвижда от 3 до 10 години затвор

Обвиняемият в опит за умишлено убийство на 8-годишно дете от Ямбол Михаил Георгиев остава в ареста, реши Бургаският апелативен съд, съобщи БНР.

Момчето е бито, хвърлено от втория етаж на сграда в града и все още е в тежко състояние. Мотивите за задържането под стража на Георгиев се основават на  данни по делото, които не сочат опит за убийство. Медицинските документи показват, че детето има лек оток на мозъка и фрактура на челюстта. Няма данни, че тези увреждания водят до смърт, обясни съдията по делото Деница Вълкова.

"Поради това ние приемаме една друга квалификация - тежка телесна повреда и средна телесна повреда за счупената челюст. Но и приемаме, че трябва да бъде потвърден арестът заради поведението на обвиняемия след инцидента - той е скрил обувките си, освен това е отрязал и крачолите на дънките си, за да не бъде разпознат. Оставил е и детето в безпомощно състояние, така че то да не бъде открито. Това поведение за нас сочи реална опасност от укриване", обясни Вълкова. Тя уточни, че Бургаският апелативен съд приема престъплението като по-леко, което за разлика от опита за убийство се наказва със затвор от три до десет години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право