Обвиняем за умишлен палеж застава пред Темида

Районна прокуратура –Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Тодор А.  за това, че на 5 септември миналата година в землището на великотърновското село Райковци в местността „Ливадата 5“, умишлено унищожил чужда движима вещ като запалил купа със сено с височина 8 метра и  тегло 5470 кг. на стойност 975.80 лв. С деянието си  причинил на Кольо Х.  от великотърновското село Мишеморков хан вреди на стойност 904,40 лева .

Пострадалият  Кольо Х. косил и събрал сено от ливади в землището на Райковци за изхранване на животните, които отглеждал, като го  складирал на купа.

Обвиняемият живеел в Гурково, но притежавал наследствени имоти в махала в землището на Райковци, които не обработвал и посещавал селото, за да нагледа наследствената си къща и да се черпи с роднини и познати.

В деня на престъплението бил в селото и  пил ракия с  негов братовчед и съсед. В ранния следобед тръгнал да се прибира. Когато минал край купата сено, я запалил. Останал да наблюдава, докато огънят се разгорял и станал висок, след което тръгнал към къщата си. Съседи видели как човек запалил сеното и разразилия се от това огън и  веднага се обадили на кметския наместник, който уведомил РСПБЗН – Велико Търново. Веднага местните хора  се включили да ограничат и да гасят пожара, за да не се запали гората и цялото село.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България