Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Доналд Туск ще бъде на обиколка в Западните Балкани следващата седмица

Ученици и студенти от Бургас се потопиха в света на сериала „От местопрестъплението“

Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Връщат дело срещу Огнян Стефанов Журналистът взел пари на ръка по поръчка на банкера-беглец Цветан Василев

Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Спецсъдът реши: Кметицата на „Младост“ остава в ареста Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова и посредникът в схемата Петко Дюлгеров също ще бъдат зад решетките

В Берлин обезвредиха бомбата от Втората световна война

Опашка от ценители на изложба на Вежди в Люксембург Скулптурите са подредени в Галерия 88

Установиха салмонелна инфекция в старозагорска детска градина

И Румъния мести посолството си в Ерусалим Президентът Йоханис не бил информиран

Другият пострадал полицай: Хвръкна ми шапката и започнах да плюя стъкла

Къде ще се срещнат Доналд Тръмп и Ким Чен Ун – вижте вариантите (ИНФОГРАФИКА)

Полицаи от Силистра задържаха трима мъже за извършване на незаконна иманярска дейност

Обвиняем от “Недосегаемите” иска фалит на фирмата си с активи за 60 млн.лв.запорирани от 7 години

Обвиняем по мегаделото “Недосегаемите” иска от Окръжния съд във Велико Търново производство по несъстоятелност за фирмата си „Спринк“ЕООД, която държи мелницата в старата столица и други имоти в село Полски Сеновец, Община Полски Тръмбеш. Молбата на бизнесмена е заради неплатежоспосдобността на дружеството, което има активи за 60 млн.лв. Те обаче седма година са под запор от държавата по дело за незаконно придобита имуществото, което боксува. Мелничарят има кредити към банка, които не може да покрива с имущество,защото е под запор. С въпросната молба се иска и спиране на изпълнително дело срещу същата фирма от банката кредитор и налагане на предварителни обезпечителни мерки. По този начин мелница „Велико Търново“ ,собственост на фалиралото дружество на Милков няма да спре работа и няма да остави на улицата 65 работници и служители.Със съдебната процедура по несъстоятелност заради неплатежоспособност се спасява и сградата на мелницата в областния център,която преди месец е била продадена на публичен търг за 4,5 млн.лв. в полза на банката кредитор.Със дълговете на фирма „Спринк“ и списъка на кредиторите е натоварен временен синдик от Варна. Това става ясно от исковата молба до Окръжния съд във Велико Търново от името на дружеството.
На публична продан, която ще също се очаква да бъде блокирана, са предложени още два имота на дружеството в Полски сеновец.
Това са бивш бригадирски лагер, който е обявен за 15 618 лв.,а административна битова сграда на два етажа в селото е оценена  за 51 450 лв. И двата имота също са били ипотекирани във въпросната банка кредитор.
„Държавата направи всичко възможно да доведе до фалит тази моя фирма. Седем години активи за 60 млн.лв.,4 млн.лизинги и 20 млн.лв. кредити стоят под запор от прокуратура и комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Процедури обаче няма.Никой не казва как се управлява дружество в такова състояние и е съвсем логично е то да фалира.Ако пък не поискам несъстоятелност ,ще нося наказателна отговорност по закон. Седем години се опитвам да работя ,но в тази държава се оказва невъзможно”, коментира Младен Милков.
Той твърди,че няма нито лев публични задължения и припомни,че вече в няколко дела е успял да осъди данъчните и са му върнати сериозни крупни суми. Милков очаква прокуратурата да му възстанови 200 000 лв. , иззети при обиск като веществено доказателство през 2010 г.от мелницата по време на шумната акция на МВР „Недосегаемите“.След това се оказа, че вещественото доказателство бе откраднато от банковия трезор на прокуратурата във Велико Търново,но обирът така и не бе разкрит . Скандалното дело „Недосегаемите“,по което Милков и жена му Анелия бяха арестувани с няколко данъчни чиновници пък все още е в Спецпрокуратурата. Междувременно Анелия милкова се обеси в килията на следствения арест. Обвинителният акт срещу бизнесмена и бирниците от 649 страници с разпитани над 2000 души по време на разследването, бе внесен в Специализирания съд в София. Още на първото засседание обаче съдът откри процесуални нарушения и върна делото на Спецпрокуратурата, където отлежава вече близо 2 години.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За недосегаеми у нас могат да претендират само политиците,защото няма как да нарушат законите само с приказки.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.