11 загинали и 46 ранени при катастрофа с автобус в Турция

47-годишен мъж е починал при челна катастрофа на пътя София-Варна, двама души са ранени

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Китай обвини американски военен кораб в нарушаване на суверенитета на страната

Турската армия започна нови удари срещу цели на кюрдски организации в Сирия

Макрон предполага, че Великобритания може да постигне специално търговско споразумение с ЕС след Брекзит

Зам.-министърът на отбраната: Военно-окръжната прокуратура в Пловдив се сезира за авариралия самолет „Спартан“

Шефът на НЗОК: Системата на здравеопазването ще се срине след година-две

„Туитър“ блокира повече от 1000 акаунти по подозрение за руска пропаганда

Кола излетя на пътя край Банско, четирима ранени

Буря е повредила части от руски ракетен комплекс С-400, пътуващ за Китай

Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Косовската полиция не предвижда специални мерки за сигурност при визитата на сръбския президент

Еротична екстраваганца от Франсоа Озон Страхотната мацка Марин Вакт с главна роля в “Double Lover”

Обвиняем от „Недосегаемите“ иска фалит на фирмата си с активи за 60 млн.лв.запорирани от 7 години

Обвиняем по мегаделото „Недосегаемите“ иска от Окръжния съд във Велико Търново производство по несъстоятелност за фирмата си „Спринк“ЕООД, която държи мелницата в старата столица и други имоти в село Полски Сеновец, Община Полски Тръмбеш. Молбата на бизнесмена е заради неплатежоспосдобността на дружеството, което има активи за 60 млн.лв. Те обаче седма година са под запор от държавата по дело за незаконно придобита имуществото, което боксува. Мелничарят има кредити към банка, които не може да покрива с имущество,защото е под запор. С въпросната молба се иска и спиране на изпълнително дело срещу същата фирма от банката кредитор и налагане на предварителни обезпечителни мерки. По този начин мелница „Велико Търново“ ,собственост на фалиралото дружество на Милков няма да спре работа и няма да остави на улицата 65 работници и служители.Със съдебната процедура по несъстоятелност заради неплатежоспособност се спасява и сградата на мелницата в областния център,която преди месец е била продадена на публичен търг за 4,5 млн.лв. в полза на банката кредитор.Със дълговете на фирма „Спринк“ и списъка на кредиторите е натоварен временен синдик от Варна. Това става ясно от исковата молба до Окръжния съд във Велико Търново от името на дружеството.
На публична продан, която ще също се очаква да бъде блокирана, са предложени още два имота на дружеството в Полски сеновец.
Това са бивш бригадирски лагер, който е обявен за 15 618 лв.,а административна битова сграда на два етажа в селото е оценена  за 51 450 лв. И двата имота също са били ипотекирани във въпросната банка кредитор.
„Държавата направи всичко възможно да доведе до фалит тази моя фирма. Седем години активи за 60 млн.лв.,4 млн.лизинги и 20 млн.лв. кредити стоят под запор от прокуратура и комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Процедури обаче няма.Никой не казва как се управлява дружество в такова състояние и е съвсем логично е то да фалира.Ако пък не поискам несъстоятелност ,ще нося наказателна отговорност по закон. Седем години се опитвам да работя ,но в тази държава се оказва невъзможно“, коментира Младен Милков.
Той твърди,че няма нито лев публични задължения и припомни,че вече в няколко дела е успял да осъди данъчните и са му върнати сериозни крупни суми. Милков очаква прокуратурата да му възстанови 200 000 лв. , иззети при обиск като веществено доказателство през 2010 г.от мелницата по време на шумната акция на МВР „Недосегаемите“.След това се оказа, че вещественото доказателство бе откраднато от банковия трезор на прокуратурата във Велико Търново,но обирът така и не бе разкрит . Скандалното дело „Недосегаемите“,по което Милков и жена му Анелия бяха арестувани с няколко данъчни чиновници пък все още е в Спецпрокуратурата. Междувременно Анелия милкова се обеси в килията на следствения арест. Обвинителният акт срещу бизнесмена и бирниците от 649 страници с разпитани над 2000 души по време на разследването, бе внесен в Специализирания съд в София. Още на първото засседание обаче съдът откри процесуални нарушения и върна делото на Спецпрокуратурата, където отлежава вече близо 2 години.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. За недосегаеми у нас могат да претендират само политиците,защото няма как да нарушат законите само с приказки.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.