Обединението на жените социалистки в Пловдив организира кампания за безплатни медицински прегледи

Обединението на жените социалистки в район "Централен" на Пловдив съвместно с Областния съвет на обединението дават старт на инициатива за достъпно здравеопазване.„Всеки месец ще бъдат организирани прегледи от доказали се в своята област специалисти. Избрали сме  ноември да бъде месец на кожното здраве, като прегледите ще се извършват от д-р Регина Хасан Хатър, пластичен хирург към УМБАЛ "Свети Георги"”, сподели идеята на инициативата Ангелина Божилова, председател на ОЖС в район "Централен". Според нея доброто консултиране е в основата на изследването и успешно излекуване, затова и прегледите, извършвани от различни специалисти, ще продължат през цялата 2018 година.

Според д-р  Регина  Хасан Хатър инициативата касае  профилактиката на кожните тумори и образувания. „ При мен често идват пациенти, които са притеснени от „бенка”, „пъпка”, „подутина”  по тялото си и не знаят дали е доброкачествено или злокачествено образувание, дали трябва да се оперира или не. Инициативата е насочена по скоро към този тип пациенти. Идеята е медицинската консултация да е максимално достъпна за по-голям кръг от пациенти, за да можем да помогнем на повече хора.”, коментира д-р Хатър, която е и главен асистент по хирургия към Медицински университет- Пловдив.

„В голяма част от общините в област Пловдив жителите  нямат възможност за достъп до качествено здравеопазване. Чрез консултациите по населените места ще се пестят време и средства, а при нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия. В някои от населените места няма даже семейни лекари, така че тази безплатна консултация ще е от помощ за жителите на селата. Там консултациите ще се провеждат по график, който ще бъде уточнен с лекарите и стартът им ще бъде даден през януари”, допълни и Александра Берданкова, областен координатор на ОЖС в БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони