„Обединени патриоти“: Запазваме коалицията без самоизключилата се „Атака“

Обявяваме запазването на коалиция „Обединени патриоти“ без самоизключилата се ПП „Атака“. Това се посочва в декларация на партиите от КП „Обединени патриоти“, изпратена от пресцентъра на НФСБ.

„На проведена среща партиите от КП „Обединени патриоти“, а именно: НФСБ, ВМРО-БНД, Средна европейска класа и СПС „Защита“ констатираха следните факти:

- Повече от година ръководството на ПП „Атака“ води системна война срещу единството на патриотичните сили чрез постоянни атаки и клеветнически кампании срещу партньорите си от КП „Обединени патриоти“, с което минимизира влиянието на коалицията и дискредитира образа й пред обществото;

- С действията си в рамките на коалиционния съвет с ГЕРБ и в работата на Парламента нейните представители блокират опитите да бъде проведен дебат и постигнати действия по възлови политики от важност за избирателите на ОП;

- Представителите на „Атака“ саботират системно работата на Съвета на коалиция „Обединени патриоти“ и парламентарната група, като по този начин правят невъзможно нейното реално функциониране;

- Изявленията на Волен Сидеров, председател на ПП „Атака“ в подкрепа на циганските безобразия, както и за стратегическо сближаване с Република Турция, чийто президент недвусмислено заявява претенции към изконни български територии, говорят за сериозно идеологическо отдалечаване от платформата, с която бе създадена КП „Обединени патриоти“;

- Към всичко това следва да добавим нежелание не само за политически диалог с партньорите в коалицията, но и за нормално човешко общуване от страна на ръководството на ПП „Атака“, самоизолация на нейните представители и често неприемливо за обществото поведение“.

„Всичко това води партиите, подписали настоящата декларация, до извода, че ПП „Атака“ отдавна не е част от коалицията и патриотичното пространство като цяло. Очевидно в „Обединени патриоти“ нейните представители са видели шанс за политическо оцеляване в момент, в който партията им сама не би могла да прескочи бариерата за 44-то Народно събрание, а след изборите следват само собствените си интереси, се казва в декларацията.

За нас, представителите на НФСБ, ВМРО-БНД, СЕК и СПС „Защита“ единството на патриотите продължава да бъде кауза! С настоящата декларация обявяваме запазването на коалиция „Обединени патриоти“ без самоизключилата се ПП „Атака“. С подписан анекс към коалиционното споразумение се заявява устойчивостта на коалицията и желанието й да продължи изпълнението на приоритетите, с които се яви на изборите през 2017 г. и които намериха място в споразумението за управление с ГЕРБ и управленската програма“, гласи текстът.

„Оставаме отворени за сътрудничество с други патриотични формации, както и с членове и симпатизанти на ПП „Атака“, които не споделят водената от ръководството на партията политика. Всички те ще бъдат приети като съмишленици, а гражданската им енергия - оползотворена за защита на националните интереси и благото на Родината!“, заявяват от КП „Обединени патриоти“.

Коментари

Задължително поле