Обезопасиха осветлението на трите тунела по пътя Асеновград-Смолян

Предпазни рамки за опазване на осветителните инсталации и конструкцията на трите тунела на път II-86 Асеновград – Смолян, чиито ремонт завърши в края на септември, са вече монтирани. Целта е през съоръженията да не преминават тежкотоварни камиони по-високи от 4 метра и с превозването на извънгабаритни и високи товари да се разрушават тунелите.

На осем места по републиканската пътна мрежа в областите Пловдив и Смолян са поставени указателни табели, за да може шофьорите на тирове с високи товари да изберат своевременно алтернативен маршрут за пътуване.

Ремонтът на трите тунела на път II-86 Асеновград – Смолян завърши в края на септември, след като съръженията не бяха основно обновявани още от построяването им преди повече от 40 години в периода 1964–1976 г. Трите съоръжения при км 32+423 - след Асеновград, при км 33+427 - преди Бачково, и при км 39+471 след Бачковския манастир са с нова асфалтова настилка, хидроизолация, облицовка, тротоарни блокове, LED осветление и др. Стойността на ремонтните дейности възлиза на 1 680 633,70 евро без ДДС, а обновяването им е част от лот 14 на "Транзитни пътища V".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България