Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Обезопасяват района около училище в Търново заради интензивен трафик

Снимка: Община Велико Търново

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев ръководи работна среща относно безопасността на движение в района на Основно училище „Бачо Киро” в старопрестолния град. Заедно с експерти от общинската администрация, представители на Районното управление на полицията, директора на школото Владимир Николов, родители и членове на училищното настоятелство бяха набелязвани мерки за подобряване на организацията на трафика.

Общото мнение на участващите в срещата бе, че решаването на проблемите с безопасността на движението изисква решителни и действия. Прилагането на новите правила, съгласувани с кмета на Велико Търново Даниел Панов, започва още от 9 януари – понеделник.

Забранено ще бъде паркирането от двете страни на улица „Йоновка”, в района на ОУ „Бачо Киро”. Ще бъдат поставени съответните пътни знаци, сигнализиращи за ограничението. Спирането пред входа на учебното заведение ще бъде позволено само за времето, в което децата слизат от автомобилите на своите родители или близки. Още в училищния двор малките и по-големи ученици ще бъдат посрещани от педагози и служители на школото.

Контролните органи ще следят за спазването на пътните знаци и въведената забрана за паркиране. Няма да бъдат допускани случаи, при които родители паркират автомобилите си пред входа на училището за по-дълго от необходимото време, като по този начин предизвикат задръствания по улицата. Толерантността към нарушителите на новата организация на движение, гарантираща по-висока степен на безопасност и сигурност на учениците, ще бъде нулева.

Община Велико Търново, училищното ръководство и настоятелство, както и органите на реда апелират към всички родители да проявят разбиране и търпение.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.