Обезщетяват собственици на апартаменти, наводнени по време на саниране

Експерти на бщина Мездра и строителния надзор контролират отблизо ремонтните дейности в жилищния блок

Потърпевшите обитатели на скандално известният жилищен блок „Сердика“ в Мездра, който се прочу като покривът му протече от дъждовете по време на саниране, ще бъдат обезщетени финансово, съобщават от местната управа. Представители на застрахователна компания вече са  направили оглед, а средствата ще бъдат изплатени от фирмата- изпълнител, след като комисия, сформирана със Заповед на кмета на Общината, направи оценка на щетите.

Междувременно ремонтът на жилищната сграда, която се санира в изпълнение на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“ напредва, но обилните валежи през последните дни продължават да създават неудобства на живеещите и на строителите. Появили са се  течове в апартаментите, разположени на последните етажи.

Хората обаче са категорични, че организацията на работата се е подобрила, а течовете са много по-слаби в сравнение с тези от края на май. Специалист с богат опит в сферата на строителството и енергийната ефективност осъществява помощ и контрол дейностите по саниране на обекта да се реализират в съответствие с технологията и с предписаните материали. Вече са поставени два слоя на покрива, но докато валежите не спрат, хидроизолация не може да бъде положена, тъй като ще се наруши технологията на процеса и санирането няма да е качествено.

Община Мездра и представители на строителния надзор осъществяват непрестанен контрол на ремонтните дейности в жилищния блок, допълват от общинската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България