Производител на електронни цигари отива на съд в САЩ

30-километрова опашка от тирове се образува на ГКПП „Капитан Андреево“

България с признание от Държавния департамент на САЩ

Италианец застава пред съда в Лом заради домашно насилие

Женственият син на Елизабет Хърли бе избран най-секси наследник от сп. People 17-годишният Деймиън копира майка си дори в облеклото

Вицепремиерът Николова: Индия е приоритетен партньор за България в Азиатско-тихоокеанския регион

Манфред Вебер: Мониторингът над България трябва да бъде вдигнат Постоянните усилия на Бойко Борисов и народа на България се отплащат, заяви шефът на групата на ЕНП в Европарламента

Британските власти ще изпозлват бобри в борбата с наводненията Животинките са изтребени на Острова още през 16-и век

Двоен убиец опита неуспешно да излезе предсрочно на свобода

Внесоха жалба срещу вещо лице по повторното броене на бюлетините в Сливен

Вижте кой ще връща 80 млн. лв. от незаконни заменки (СПИСЪК)

Службите демонстрираха как ще ни спасяват при ядрена авария (СНИМКИ, ВИДЕО) Главен комисар Ивайло Иванов: Институциите доказаха необходимата подготовка за реакция при извънредни ситуации

Катастрофа между тир и микробус предизвика километрично задръстване на магистрала „Тракия“

Фрегатата „Верни” се завръща от мащабно военно учение в Турция

Син на президент на Германия наръган на лекция Проф. Фриц фон Вайцзекер издъхнал на място

Обжалване от фирма бави газификация на забавачки

Газифицирането на двете детски градини в Шумен, което трябваше да бъде готово до зимата, се забавя, заради обжалване от неспечелила фирма-изпълнител. Така „висят“ нереализирани ремонти за 337 000 лв. европейски средства и ако те не бъдат извършени до края на годината, общината трябва да върща парите. Забавачките, в които газификацията не е започнала, са „Братя Грим“ и „Дружба“.

Фирмата, обжалвала процедурата, е оттеглила жалбата в средата на август, но Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе  в 30-дневен срок и без този документ няма как строителството да започне, каза зам.кметът по образование Найден Косев на брифинг във вторник.

Планирано е в сградите да се извърши преустройство на помещения за котелно, да бъдат монтирани котли за природен газ и да се подмени цялата отоплителна система. Това налага децата да не бъдат вътре. Общината ще търси начин ремонтите да се случат и средствата да не бъдат загубени, заради процедурните хватки.

За едно училище в Шумен сроковете също изтичат в края на годината – касае се за ремонтираната преди години сграда на математическата гимназия „Нанчо Попович“. Над 250 кв.м. външна изолация трябва да се направи отново от фирмата изпълнител и гаранцията изтича в края на годината. Ако това не стане, ще плаща общината.

Иначе освежаването и ремонтите във всички 20 училища с 8 317 ученици и 32 детски градини с 2 0902 деца в общината ще приключат до старта на учебната година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.