Обида относно починал роднина провокирала агресията в столично училище

Снимка: Архив

Без опасност за живота е 16-годишното момче, намушкано с химикалка в лицето

Без опасност за живота е 16-годишният ученик от столичната ПГИЧЕ „Свети Методий”, който беше прободен в лицето с химикалка от друго момче в класната стая. Извършителят е задържан и се чака решението на прокуратурата, преди педагогическият съвет да се заеме с него.

Техен съученик разказа пред БТВ, че единият младеж е бил обиждан от други деца и при възникнал конфликт обидил наскоро починалия дядо на другия. Така се стигнало до бой, като опитите за разтърваване били неуспешни и даже намесата на учител не могла да предотврати удара с химикалка. Иначе двамата били приятели.

Директорът Таня Трапова подчерта, че няма данни за предишен тормоз. Извършителят на нападението сам й съобщил за станалото и помогнал за извозването на жертвата до болницата.

Педагогическият съветник Олимпия Тенева-Николова каза, че ще се работи с всички ученици след инцидента. Според нея в основата му е това, че в тази възраст момчетата съзряват както психически, така и физически и още не могат да контролират силите си и реакциите след „острички” закачки.

Коментари

Задължително поле