Обирджията на банкомата в Сапарева баня обжалва ареста си

Защитата обжалва постоянната мярка "задържане под стража" за Господин Динев, единствения задържан след обира на банкомат в Сапарева баня, наложена му от районния съд в Дупница. На 22 ноември Кюстендилският окръжен съд ще разгледа жалбата - заседанието вероятно ще е при закрити врата, съобщи БНР.

Господин Динев, който по коментари в Дупница, е управител на заведение в Перник, е обвинен за участие, като помагач във взривяването на банкомата в центъра на Сапарева баня през нощта срещу 9 ноември. Тогава извършителите Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов успяха да се укрият, въпреки полицейската блокада на района при село Боснек, в която участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета.

Те и досега са в неизвестност и са обявени за общонационално издирване. Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил "Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил - марка "БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ-устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с 9 000 лева, обявиха от прокуратурата. На заседанието на дупнишкия съд по мярката му за неотклонение Динев не дал разяснения.

Коментари

Задължително поле