Облагородяват градската среда заедно със санитарна сеч в Свищов

По време на санитарната сеч в Свищов се е открил достъп до места за отдих, които през годините са били занемарени.

"Срещу оформената наскоро площ за свободно разхождане на домашни любимци в близост до блок 1 на Студентски общежития се намира кът за отдих, който беше почти неизползваем, въпреки чудесната гледка към река Дунав пред него. Години наред стълбите водещи до близкия квартал бяха обрасли в храсти и оставени да пустеят. Липсата на поддръжка принуди живущите там да се лишат от използването на обособеното място за отмора", обясниха от кметството в крайдунавския град.

По време на есенната санитарна сеч в Свищов, от ОП „Чистота” са почистили стълбите, водещи до жилищния квартал и са създадени условия за свободен достъп на жителите и техните четириноги любимци.

"Облагородяване на градската среда са сред целите на градската управа в Свищов. Една от основните артерии в града - ул. „П. Евтимий”, е почистена от опасни клони и дървета. Обезопасена е и детската площадка на ул.”Черни връх”. До ДГ „Слънчо” се обособяват две места за контейнерите за отпадъци, които в момента се намират върху тротоара и пречат на пешеходците. Предстои почистването в района на местността Паметниците и северната част на археологическия резерват Нове край брега на Дунав", информираха от общинската управа.

Коментари

Задължително поле