Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Областната администрация в Пловдив си има архитект Главният проектант на гребния комплекс и стадион „Пловдив” Валентин Маринов е назначен на поста

23pl4002-arh-valentin-marinov-2Главният проектант на знакови инфраструктурни обекти като стадион „Пловдив” и гребния комплекс в града под тепетата арх. Валентин Маринов е първият архитект в Областна администрация-Пловдив, където ще бъде част от екипа на губернатора Здравко Димитров.  „Областната администрация има нужда от архитект.

За мен винаги е било загадка защо такава длъжност досега не е имало и очакват и други колеги да последват примера ми, особено сега, когато предстои да въвеждаме електронни скици на имоти. Убеден съм, че с назначаването на архитект дейността на областната администрация ще бъде по-ефективна и много от проектите в региона ще се реализират в по-кратки срокове. Познавам архитект Валентин Маринов отдавна, за мен той е доказан специалист и съм наясно с професионалните му възможности. Сигурен съм, че ще ни бъде много полезен в работата по устройство на териториите. Така областният управител Здравко Димитров аргументира новото назначение, което изненада мнозина в Пловдив, тъй като преди няколко месеца Валентин Маринов отпадна още след първия кръг на конкурса за избор на нов главен архитект на града под тепетата.

„Приех предложението, защото по Закона за устройство на територията областната администрация има контролни функции по инфраструктурни проекти, каквито например са локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград и предстоящото разширение на Околовръстното шосе”, коментира роденият във Велико Търново арх. Валентин Маринов, който тази сряда празнува своя 65-годишен юбилей.

Арх. Маринов е завършва през 1977 г. ВИСИ-София като първенец на випуска, а през 1992 г. взема и диплома от Колумбийския университет в щата Южна Каролина (САЩ). От 1991 до 1995 г. е заместник-кмет на Пловдив и главен архитект на града, а след 2010 г. работи като архитект на свободна практика.  Арх. Валентин Маринов е дългогодишен член на Съюза на архитектите в България (САБ) и Камарата на архитектите в България (КАБ). Избиран е за председател на САБ-Пловдив и зам.-председател на КАБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.