Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

АПИ: Снегопочистващите фирми са в готовност за зимно поддържане на пътищата

Силен вятър удари София

Мощен циклон в Австралия Отменени са редица международни полети

Шефът на „Компютърни престъпления” Явор Колев поиска регистър на педофилите

Областната администрация в Пловдив си има архитект Главният проектант на гребния комплекс и стадион „Пловдив” Валентин Маринов е назначен на поста

Снимки: Николай Спасов

23pl4002-arh-valentin-marinov-2Главният проектант на знакови инфраструктурни обекти като стадион „Пловдив” и гребния комплекс в града под тепетата арх. Валентин Маринов е първият архитект в Областна администрация-Пловдив, където ще бъде част от екипа на губернатора Здравко Димитров.  „Областната администрация има нужда от архитект.

За мен винаги е било загадка защо такава длъжност досега не е имало и очакват и други колеги да последват примера ми, особено сега, когато предстои да въвеждаме електронни скици на имоти. Убеден съм, че с назначаването на архитект дейността на областната администрация ще бъде по-ефективна и много от проектите в региона ще се реализират в по-кратки срокове. Познавам архитект Валентин Маринов отдавна, за мен той е доказан специалист и съм наясно с професионалните му възможности. Сигурен съм, че ще ни бъде много полезен в работата по устройство на териториите. Така областният управител Здравко Димитров аргументира новото назначение, което изненада мнозина в Пловдив, тъй като преди няколко месеца Валентин Маринов отпадна още след първия кръг на конкурса за избор на нов главен архитект на града под тепетата.

“Приех предложението, защото по Закона за устройство на територията областната администрация има контролни функции по инфраструктурни проекти, каквито например са локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград и предстоящото разширение на Околовръстното шосе”, коментира роденият във Велико Търново арх. Валентин Маринов, който тази сряда празнува своя 65-годишен юбилей.

Арх. Маринов е завършва през 1977 г. ВИСИ-София като първенец на випуска, а през 1992 г. взема и диплома от Колумбийския университет в щата Южна Каролина (САЩ). От 1991 до 1995 г. е заместник-кмет на Пловдив и главен архитект на града, а след 2010 г. работи като архитект на свободна практика.  Арх. Валентин Маринов е дългогодишен член на Съюза на архитектите в България (САБ) и Камарата на архитектите в България (КАБ). Избиран е за председател на САБ-Пловдив и зам.-председател на КАБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.