Нинова: Решението за мораториум върху новите молекули е на Бойко Борисов

Цветан Цветанов направи оглед на инфраструктурни обекти в Казанлък

Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари

Изолация на блок в Студентски град падна пред входа на сградата Няма жертви и пострадали

Изпращат бившия румънски крал Михай в последния му път

Бойко Борисов: Аз съм с две ръце „за“ втори лифт в Банско Чета само директивите на Брюксел, заяви премиерът

Профилактиката е най-доброто лечение В това е убедена Марияна Бочева, която идва от Канада при д-р Емилова

Тропическа буря причини наводнения и свлачища на Филипините

Откриха сезона в Банско със забавни състезания, музика, танци и добро настроение

Откриха мъртъв най-големия син на бившия турски премиер Месут Йълмаз

Харви Уайнстийн отхвърли обвиненията, че очернил Ашли Джъд и Мира Сорвино

Еманюел Макрон ще празнува рождения си ден във френски дворец

Преизбраха Хорст Зеехофер за председател на ХСС

Естония приключва европредседателството си с излишък в бюджета

Николай Нанков: ВиК оператори планират до 40% намаляване на загубите на вода

Областната комисия в Търново подкрепи пет искания от общини за общо 940 958 лв. от държавния бюджет за спешни ремонти

Снимка: Областна управа Велико Търново

Пет искания за финансиране в размер на общо 940 958 лв подкрепи Областната комисия във Велико Търново за спешни ремонти наневралгичниобекти в региона. Общинските ръководства настояват  за предоставяне на средства от републиканския бюджет чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Пред областния управител на старата столица инж. Николай Йоцов бе представен доклад за внесените в Областна администрация пет докладни записки от кметовете на общините от региона. Всички те са одобрени от комисията.

От община Велико Търново настоявят  за предоставяне на целеви средства от републиканския бюджет за неотложни и непредвидени разходи за за извършване на укрепителни мероприятия на свлачище над улица „Трапезица“ северно от хълма „Трапезица“. От кметството искат  98 012  лв., което е допълващо финансиране към предходен проект, получил средства в размер на 349 993  лв.

Община Горна Оряховица е депозирала  искане за предоставяне на средства в размер на 143 253  лв. за почистване от дървесна маса и наноси на мост над река Янтра до село Първомайци, както и за възстановяване на проходимостта на общински път свързващ село Паисий и село Виноград и почистване на отводнителни канали , част от напоителната система отвеждаща повърхностни води в горната част на село Правда и град Долна Оряховица.

От Община Свищов са обявили необходимост  за повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване на улица „19-та” в с. Царевец на стойност 110 663  лева. Вследствие паднали интензивни валежи през декември 2014 г. и преовлажняване на скатен терен се свлича част от банкета на улицата. От крайдунавската община има и искане за разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване и възстановяване на улица „Рила” в село Ореш  на стойност 521 892  лева.

Също от Свищов е постъпила заявка за  финансиране на спешна реконструкция  на подпорна стена на улица „Екзарх Антим I”на стойност  67 138  лв.  Необходимо е изграждане на нова подпорна стена, трайно укрепваща терена и участъка от улицата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.