Областната комисия в Търново подкрепи пет искания от общини за общо 940 958 лв. от държавния бюджет за спешни ремонти

Пет искания за финансиране в размер на общо 940 958 лв подкрепи Областната комисия във Велико Търново за спешни ремонти наневралгичниобекти в региона. Общинските ръководства настояват  за предоставяне на средства от републиканския бюджет чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Пред областния управител на старата столица инж. Николай Йоцов бе представен доклад за внесените в Областна администрация пет докладни записки от кметовете на общините от региона. Всички те са одобрени от комисията.

От община Велико Търново настоявят  за предоставяне на целеви средства от републиканския бюджет за неотложни и непредвидени разходи за за извършване на укрепителни мероприятия на свлачище над улица "Трапезица" северно от хълма "Трапезица". От кметството искат  98 012  лв., което е допълващо финансиране към предходен проект, получил средства в размер на 349 993  лв.

Община Горна Оряховица е депозирала  искане за предоставяне на средства в размер на 143 253  лв. за почистване от дървесна маса и наноси на мост над река Янтра до село Първомайци, както и за възстановяване на проходимостта на общински път свързващ село Паисий и село Виноград и почистване на отводнителни канали , част от напоителната система отвеждаща повърхностни води в горната част на село Правда и град Долна Оряховица.

От Община Свищов са обявили необходимост  за повторно разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване на улица „19-та” в с. Царевец на стойност 110 663  лева. Вследствие паднали интензивни валежи през декември 2014 г. и преовлажняване на скатен терен се свлича част от банкета на улицата. От крайдунавската община има и искане за разглеждане и даване на второ подкрепително становище за финансиране на неотложни аварийно възстановителни работи за укрепване и възстановяване на улица „Рила” в село Ореш  на стойност 521 892  лева.

Също от Свищов е постъпила заявка за  финансиране на спешна реконструкция  на подпорна стена на улица „Екзарх Антим I”на стойност  67 138  лв.  Необходимо е изграждане на нова подпорна стена, трайно укрепваща терена и участъка от улицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България